Pretraga

Prvo studentsko natjecanje u brzoj vožnji

A- A+

Udruga primijenjenog strojarstva i Automobilistički savez Splitsko-dalmatinske županije promovirat će Sveučilište u Splitu i autosport. Organizacijom studentskog natjecanja u kronometru i ocjensko spretnosnoj vožnji, žele podići svijest mladih vozača da potrebu za adrenalinom i brzom vožnjom ne obavljaju na prometnicama već na za to predviđenim lokacijama.

foto: Automobilistički savez Splitsko-dalmatinske županije

Cilj je natjecanja mlade vozače i studente uključiti u akciju MAKE ROAD SAFE koju Automobilistički savez Splitsko-dalmatinske županije provodi s policijskom postajom, a održat će se 12. i 13.rujna.

Ocjensko spretnosna vožnja (OSV)

OSV utrka spada u temeljne discipline autosporta, a riječ je o vožnji među čunjevima pri čemu se natjecatelji utrkuju s vremenom.

Ovakav tip utrke predstavlja spoj spretnosti, uma, preciznosti, koncentracije i volje. Budući da je riječ o utrci otvorenog tipa, svi vozači i vozačice koji posjeduju vozačku dozvolu, minimalno B kategrije, mogu nastupiti. Potrebno je imati važeću policu osiguranja te liječnički karton ovjeren za natjecateljsku sezonu.

Izdvojeni članak

Tvorac prvog hrvatskog električnog automobila: ‘Upisao sam VERN da mogu više vremena provoditi u garaži’

Kronometar

Kronometar je disciplina u kojoj se natjecatelji natječu protiv sata, u cilju postizanja najbržeg vremena sa svojim automobilom.

Automobili se klasificiraju po grupama, a pravo natjecanja imaju svi koji posjeduju vozačku licencu HAKS-a ili OAŠ-RJ, važeću policu osiguranja, liječniči karton te potvrdu o uplaćenoj članarini.

Organizatori pozivaju Studentski zbor Sveučilišta u Splitu da se uključi u MAKE ROAD SAFE promociju, a svim natjecateljima osigurana je kompletna tehnička podrška u natjecanju.