Pretraga

Rektor Boras dao akademsku preporuku Kolindi Grabar-Kitarović

A- A+

Rektor zagrebačkog Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras potvrdio je kako je napisao standardnu akademsku preporuku za doktorski studij svojoj bivšoj studentici, a sada hrvatskoj predsjednici, Kolindi Grabar-Kitarović.  Istaknuo je da je Predsjednica kod njega položila posljednji ispit na Filozofskom fakultetu gdje je studirala engleski i španjolski jezik.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Imamo studenticu: Kolinda Grabar-Kitarović prva na rang listi smjera

– Moja dužnost je svojim studentima, posebice onim izvrsnima, dati preporuku, izjavio je rektor Damir Boras danas na proslavi 95. godina Ekonomskog fakulteta gdje je u prvom redu sjedio do svoje bivše studentice Kolinde Grabar-Kitarović.

U intervjuu za tportal.hr voditelj doktorskog studija Politologija Zoran Kurelić potvrdio je da je Boras dao jednu akademsku preporuku, a drugu profesorica FPZG-a Lidija Čehulić-Vukadinović. Maksimalan broj bodova koje je kandidat mogao dobiti putem preporuka je šest, odnosno tri za svaku preporuku. Za jednu je Predsjednica dobila tri, a za drugu dva boda, ali profesor Kurelić nije specificirao je li Borasova preporuka vrijedila dva ili tri boda.

Istaknuo je kako su Predsjednici priznata četiri ispita s Magisterija što je standardna procedura pa joj je tako opterećenje umjesto 180 ECTS bodova, sada 150.

– To ovisi o kandidatkinji i njenim preferencijama. Pet doktorskih predmeta može rasporediti u tri semestra kako joj najviše odgovara. Predmeti imaju malo nastave i fokusirani su na seminarske diskusije. Ako tako odluči, doktorandica Grabar Kitarović može slušati samo jedan predmet u jednom od semestara i po dva u preostalim semestrima. Kolokviji na doktorskoj razini ne postoje jer su predmeti drugačije dizajnirani, a jedini pravi ispit je obuhvatni doktorski ispit u četvrtom semestru, komentirao je studentske obaveze profesor Kurelić za tportal.hr.