Pretraga

Slavonski studenti velikom humanitarkom pomažu siromašnoj obitelji iz Gunje

A- A+

Trećom po redu humanitarnom akcijom pod nazivom ‘Pružimo topli dom bližnjem svom’ slavonski studenti su pokazali veliko i nesebično srce. Nizom evenata skupili su značajna financijska sredstva koja bi trebala blagdane učiniti ljepšima obitelji Mištrafović iz Gunje.

Slavonska udruga studenata je i ove godine, u predbožićno vrijeme organizirala veliku, petodnevnu humanitarnu akciju ‘Pružimo topli dom bližnjem svom’. Cilj ‘humanitarke’ je bio pomoći socijalno ugroženim obiteljima iz Slavonije.

Mladi Slavonci su ovog puta odlučili darivati obitelj Mištrafović iz Gunje, a organizatori vjeruju da su kroz bogati program uspjeli skupiti potrebna sredstva.

– Posjeta je bila i više nego zadovoljavajuća i jako smo sretni što su ljudi pokazali da su spremni pomoći onima kojima zaista ta pomoć treba. Nama nije praksa da donacije dajemo u novcu već kupimo ono što je obitelji potrebno. Sinoć je bio party i još nismo sve obračunali, ali već prije završnog eventa skupili smo tri do četiri tisuće kuna što mislim da je zbilja lijepa cifra. Obitelj će donacije dobiti vjerojatno nakon Božića, jer još moramo riješiti transport, kazao nam je Tomislav Lalić, predsjednik Slavonske udruge studenata.

Nije zaboravio istaknuti da je organizaciji sudjelovalo 30-ak članova te da su zbilja odradili sjajan posao. Naime, osim završnog partyja mladi Slavonci su ovaj tjedan organizirali turnire u beli i PES-u, kreativnu radionicu te humanitarni kviz i veliki stand up event.

Pomoć za obitelj iz Gunje

Kao što smo napomenuli, ovo je treća godina da SUS organizira akciju pod istim imenom. Prijašnjih godina pomagali su obiteljima iz Čaglina i Županje, a ovog puta odluka je pala da se kupovimom nekih osnovnih kućanskih aparata olakša život četveročlanoj obitelji Mifštrafović. Inače. otac obitelji, Josip, po zanimanju je bravar i trenutno je nezaposlen. Majka Katica, je domaćica, a 17-godišnji Tomislav kao dijete operirao tumor na mozgu te u isto vrijeme prebolio meningitis. Sada se školuje za kuhara. Antoneli je rođen 2000. i učenik je 8. razreda. Dijagnosticirani su mu deformiteti na kralježnici te ne može nositi ni školsku torbu. Obitelj živi od socijalne pomoći.

Sve u svemu SUS je uspostavio lijepu tradiciju putem koje pokazuju veliko studentsko srce u vrijeme kada bi se svi trebali osjećati voljenima i nadamo se da će se njihovim primjerom povesti mnogi drugi.