Pretraga

Smotra Sveučilišta: Vještice s PBF-a najkreativnije u prezentaciji

A- A+

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, manifestacija koja se održava jubilarni 20. put, svečano je otvorio rektor Sveučilišta Damir Boras u Francuskom paviljonu. Tom prigodom istaknuo je kako je Smotra možda i najvažniji događaj za mlade u Hrvatskoj, a zasigurno u Zagrebu. Od danas pa do subote 33 sastavnice Sveučilišta i preko 40 drugih sudionika predstavit će se pozornici kina SC.

Jubilarna 20. 20. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25), a otvorena je za posjetitelje u četvrtak i petak od 10 do 18 sati. Za subotu predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 15, a svaki dan je ulaz besplatan.

Izdvojeni članak

U četvrtak počinje 20. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Nisu vještice iz Blaira, nego s PBF-a

Fakulteti su se i ove godine potrudili s prezentacijama pa tako FSB ima već svoj naširoko poznati bolid, Agronomija predstavlja vlastite proizvode, a FPZG svoje studentske medije Global, TV Student i Radio Student.

Ipak, po kreativnosti prevladava Prehrambeno-Biotehnološki fakultet gdje su studentice obučene u vještice koje predstavljaju svoje čarobne napitke posjetiteljima. Svake godine se dodjeljuje nagrada za najbolji štand, a u konkurenciji će zasigurno biti i Prometni fakultet koji su svoj pametni semafor postavili ispred ulaza u šator.

Rektor Boras: Smotra je možda najvažniji događaj za mlade u Hrvatskoj

– Pokazali smo da ovakva Smotra ima posebnu važnost među mladima jer godinu dana unaprijed mogu razmisliti i odlučiti što će odabrati. Imamo predstavljene I doktorske studije, a kao Sveučilište godišnje izbacujemo 700 doktora znanosti. Svatko treba studirati ono što može i voli, a Sveučilište im treba omogućiti kvalitetan studij i brzo studiranje. Smotra je možda najvažniji događaj za mlade u Hrvatskoj, a zasigurno u Zagrebu, poručio je prilikom otvaranja rektor Damir Boras.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

– Mladi koji danas studiraju će 2030. godine pridonijeti prosperitetu Hrvatske. Bolonja je donijela transformaciju visokog školstva ,a HKO je jedinstveni instrument koji će povezati ishode učenja s tržištem rada. Želimo novcem iz EU fondova potaknuti STEM područja, rekla je pomoćnica Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lucić.