Pretraga

Stanari doma na Savi pokreću studentski magazin

A- A+

Iako mnogi smatraju da će konzumiranje novina kao medija izumrijeti paralaleno kako internet uzima zamaha, to nije potpuno točno. Novine imaju svoju tradiciju i ono što elektronska riječ nikad neće imati – fizički dodir novinskog lista koji stvara strastvenu naviku kod čitatelja. Toga su svjesni i studenti u Domu Stjepan Radić, koji su uz radio odlučili pokrenuti i studentski list. Kad ugleda svjetlo dana, to će biti prvi put da jedan studentski dom ima svoj specijalizirani časopis.

Nakon što su pokrenuli radio za studente svog doma, ekipa iz Studentskog doma Stjepan Radić na Savi odlučila je pokrenuti časopis. Domski časopis izlazit će jednom godišnje i bit će besplatan, a teme će za početak biti vezane isključivo uz stanare Save. Aktivnosti i događaji iz doma, cimerske priče i komentari upotpunit će medijsku ponudu ovog najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Studenti za studente – Radio Sava uskoro na netu

Izlazit će jednom godišnje i biti besplatan

Ideja o pokretanju studentskog časopisa koji će predstavljati list svih stanara doma na Savi pokrenuta je na sastanku studentskog odbora. – Nedavno smo pokrenuli studentski radio. Nakon toga smo razmišljali kako još upotpuniti ponudu za naše stanare pa smo došli na ideju časopisa, priča nam Jelena Stipović koja je također uključena u rad na časopisu.

Prvi broj trebao bi izaći krajem svibnja, kad se odvija velika manifestacija u Domu, Radićevi dani. Časopis će biti besplatan za sve studente, a za sada je plan da izlazi samo jednom godišnje. Ukoliko će biti velikog interesa studenata za kreiranjem i konzumiranjem časopisa, mogao bi izlaziti i češće.

Izdvojeni članak

Dom Stjepan Radić je ‘prčija jeftinih drolja i budala’

Možete pomoći u kreiranju sadržaja

Teme časopisa bit će isključivo studentske, dok će se za početak bazirati samo na stanovnike Stjepana Radića na Savi. – Zasada ćemo se ograničiti na studente Save, ljude iz doma, intervjue i iskustava naših starih stanara. Osim toga kanimo uključiti i Erasmus studente, a ozbiljnijim temama bavit ćemo se u sljedećem broju, budući da se za ovaj tek pripremamo i startamo, najavila je Jelena.

Problem na koji bi kreatori časopisa sa Save mogli naići je poklapanje sadržaja s portalom esava.info koji se također bavi studentima na Savi, međutim probat će raditi teme koje nisu vremenski ograničene i uvijek svima zanimljive. Prepoznatljivo ime još nije osmišljeno, stoga studenti traže da im svi zainteresirani šalju svoje ideje i prijedloge i to na mail [email protected].