Pretraga

Studenti Ekonomije besplatno građanima rješavaju gospodarske probleme i dileme

A- A+

Šestero studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, na čelu s profesorom i mentorom Mislavom Antom Omazićem, odlučili su hrvatskim građanima umanjiti muke vezane za gospodarska pitanja i odluke. Naime u sklopu kolegija ‘Menadžment promjena’ pokrenuli su Ekonomsku kliniku, putem koje će spomenuta sedmorka davati savjete i informacije kao što su što je to tečajni rizik, inflacija, zašto je važno planiranje osobnog budžeta i tako dalje. Detalje nam je pojasnio jedan od studenata i članova Andrej Hanzir.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Šest studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz pomoć mentora, profesora i prodekana za nastavu Mislava Ante Omazića, razvili su projekt Ekonomske klinike, u sklopu kolegija ‘Menadžment promjena’. Ono što će se u njoj ‘liječiti’ su gospodarske muke, kojih Hrvati imaju gomilu. Sada će putem ove jedinice moći dobiti potpuno besplatne konzultacije, a tako će ih studenti i ekonomski opismenjavati.

Izdvojeni članak

Studenti Prava rješavaju građanima zakonske probleme potpuno besplatno

Korist će imati i studenti-konzultanti, a i stranke

Tri su osnovne ciljne skupine Ekonomske klinike neprofitne udruge, mali poduzetnici i privatne osobe.

– Mnogi mali poduzetnici kada žele pokrenuti pojedini posao se vraćaju profesorima na fakultet u potrazi za savjetom. Kako napraviti marketinški plan, SWOT analizu ili kako organizirati marketing neka su od pitanja koja ih muče, a upravo u takvim situacijama ćemo mi nuditi savjete i pomoć, govori nam Andrej Hanzir, jedan od studenata i članova Ekonomske klinike.

Klinika je neprofitan projekt, a osim savjetovanja, svi zainteresirani će se moći informirati o ekonomskim pitanjima na radionicima i drugim edukacijskim konceptima koje će ova jedinica organizirati. No koristi će imati i sami studenti-konzultanti.

– Studente će rad unutar Klinike učiniti konkuretnijim na tržištu rada, jer će stjecati praksu rješavajući konkretne ekonomske probleme u suradnji sa stručnjacima odnosno mentorima, objašnjava Andrej.

Izdvojeni članak

Studentice se skinule kako bi pomogle oboljelima od tumora

U drugom mjesecu regrutacija novih članova

Napomenimo da su ovakvi projekti rasprostranjeni po fakultetima diljem svijeta, a jedan sličan postoji već nekoliko godina na Sveučilištu u Zagrebu, o čemu smo vas također izvijestili. Naime, Pravna klinika je koncept putem kojeg studenti viših godina Prava, građanima besplatno rješavaju pravne nejasnoće i zavrzlame.

Recimo samo da su do ožujka prošle godine, kada smo posljednji put pisali o Pravnoj klinici, studenti riješili preko tri tisuće predmeta građanima!

No vratimo se na Ekonomsku kliniku. Sedam ljudi, obzirom na opseg posla neće biti dostatan pa će se u drugom mjesecu vršiti regrutacija novih članova.

– Birat će se najbolji studenti s Ekonomskog fakulteta, kojima će ova praksa jako dobro doći, a oni će svojim teorijskim znanjima itekako pridonijeti radu ove jedinice, a tim putem i cjelokupnoj zajednici, zaključuje Andrej Hanzir.

Za više detalja o uslugama koje nude i ostale informacije posjetite službenu web stranicu Ekonomske klinike na ovom linku.