Pretraga

Studenti Hrvatski studija: ‘Priznat ćemo vam, umorni smo’

A- A+

Blokada Hrvatskih studija nastavljena je i danas, deveti dan zaredom. Sve je započelo s održavanjem Studentskog sabora oko podneva, na kojem se i danas okupio značajan broj studenata. Studenti ne odustaju od blokade, sve dok Senat ne potvrdi prijedlog o vraćanju upisne kvote za filozofiju na 15 studenata.

Facebook: Studentski sabor Hrvatskih studija

– Evo, 7. dan je prošao. I priznat ćemo vam, umorni smo. Umorni smo od blokiranja nastave, ali i naše i vaše. Tu nastavu ćemo i mi morati nadoknaditi i nerado ovo radimo. Inače, dok traje redovna nastava, vrijeme na kampusu provodimo na predavanjima i eventualno u menzi, a sada smo na kampusu od jutra do mraka. Pritom, dok blokiramo, organiziramo i alternativna predavanja kojima svi mogu prisustvovati, pisali su sinoć studenti koji sudjeluju u blokadi Hrvatskih studija.

Unatoč svemu, na Studijima su i danas blokirana predavanja, a umjesto regularnih održana su alternativna predavanja i instrukcije. Udruga UPSA održala je instrukcije iz deskriptivne statistike, a Klub Feniks iz Biološke Psihologije. U 15 sati profesor Filozofskog fakulteta u Rijeci, Luca Malatesti održao im je alternativno predavanje.

Po kampusu su studenti podijelili i pozitivne poruke za svoje kolege, kako kažu, da bi ojačali pozitivu unutar Studija. U tom tonu, i unatoč umoru, i današnji im je dan protekao uz pjesmu.

Sutra će održati 2016. po redu Plenum Filozofskog fakulteta na kojemu će se raspravljati o situaciji na Hrvatskim studijima te eventualnom pružanju podrške studentima. A podršku studentima u blokadi odlučili su pružiti i neki bendovi, pa će sutra nakon blokiranja nastave, na pozornici iza glavne zgrade Hrvatskih studija održati koncerti nekoliko bendova. Nastupit će ondje Miki Solus, Čudnoređe, Abergaz, Spleen G i Allen&Mario.