Pretraga

Studenti napokon odlučili kako će se zvati najveći splitski dom

A- A+

Najveći splitski studentski dom zvat će se po prvom predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu! Na pročelju ove ustanove, u koju je smješteno oko 600 mladih, već je postavljena tablica s nazivom Studentski dom ‘Dr. Franjo Tuđman’. Tako je naime odlučila sama fakultetska populacija, koja je svoje prijedloge davala putem Facebooka pa je na kraju njihovu odluku odlučilo usvojiti Upravno vijeće splitskog Studentskog centra.

Foto: srednja.hr

Najveći splitski studentski dom, smješten u kampusu, zvat će se ‘Dr. Franjo Tuđman’ prema dakle prvom predsjedniku suvremene Hrvatske. Tako su naime svojim prijedlozima na Facebooku odlučili sami studenti, a Studentski centar Grada pod Marjanom, odlučio je usvojiti njihove težnje.

Izdvojeni članak

Otvoren Kampus u Splitu, studenti strahuju da će se sobe dodjeljivati preko veze

Prijedlozi za naziv su išli od Ante Gotovine, preko Blage Zadre pa sve do Miše Kovača

Na pročelju ovog doma u kampusu, već je postavljena tablica s nazivom Studentski dom ‘Dr. Franjo Tuđman’.

– Studenti su proveli anketu na Facebooku i pismeno se izjašnjavali o imenu doma pa se naše Upravno vijeće suglasilo s njihovim prijedlogom, a osobno sam i ponosna jer studentski dom zaslužuje nositi ime prvog hrvatskog predsjednika koji je i sam bio sveučilišni profesor, rekla je za Slobodnu Dalmaciju ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos.

Isti izvor pojašnjava kako je u anketi sudjelovalo 886 studenata, a njih čak 547 podržalo je imenovanje doma po Tuđmanu.

S druge strane 322 studenta nisu bila za to, nego su imali razne prijedloge. Neki od njih bili su Ante Gotovina, Marko Marulić, Blago Zadro ili jednostavno Kampus, dok je bilo par prijedloga da se dom nazove po Miši Kovaču!

Izdvojeni članak

Studentski dom Kampus Split: Zaštitari su stroži, no ne brane tulume po sobama

Najsretniji nazivom članovi Udruge studenata Imotske krajine

U sklopu imenovanja najvećeg studentskog doma u Splitu, provedena je i peticija među stanarima ustanove te je natpolovična većina bila za to da se objekt nazove po prvom hrvatskom predsjedniku.

Veliko zadovoljstvo imenom doma iskazali su članovi Udruge studenata Imotske krajine (USIK) te predstavnici Udruge ‘ST-student’, koji su još prije dvije godine inicirali potpisivanje spomenute peticije.

– Presretan sam što je inicijativa prošla i što su splitski studenti na ovaj način odali počast Franji Tuđmanu, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ljubomir Milas, predsjednik USIK-a, a oduševljen raspletom je bio i Marijan Bašić, bivši studentski aktivist, a sada zaposlenik Doma, koji drži da je predsjednik Tuđman zadužio sve građane Hrvatske, pa tako i studente.