Pretraga

Studentima u Čakovcu napokon odobrena prehrana: Hrana će se dostavljati iz Varaždina

A- A+

Nakon što im je ukinuta menza koju ionako zbog velike udaljenosti nisu mogli koristiti, čakovečki studenti napokon su došli na svoje. U suradnji sa Studentskim centrom u Varaždinu, Međimursko veleučilište omogućilo je studentima Veleučilišta i odsjeka Učiteljskog fakulteta svakodnevnu podjelu hrane koja započela od ponedjeljka. 

Izdvojeni članak

SC i Srce priznali: Greškom blagajnice studentica platila više u menzi

Čakovečki studenti u relativno kratkome vremenu uspješno su se izborili za prehranu u sklopu svog Veleučilišta pa će sada napokon hranu iz obližnjh trgovina i pekara zamijeniti toplim obrokom. Prehrana će svakodnevno dolaziti iz gotovo 15 kilometra udaljenog Studentskog centra Varaždin u razdoblju od 11:00 do 14:00 sati.

– Održan je sastanak na Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta na kojem smo uz zamjenika ministra Hrvoja Šlezaka, pomoćnika ministra za visoko obrazovanje Srećka Tomasa, župana Međimurske županije Matije Posavca sudjelovale i prodekanica Učiteljskog fakulteta Odjeka Čakovec Tamara Turza Bogdan i ja. Na sastanku se iskoordiniralo i dogovorilo kako osigurati studentima prehranu u što kraćem roku. Dogovoreno je da to krene 24.10 2016. na Učiteljskom fakultetu odsjek Čakovec koji ima pripremljene prostore za podjelu hrane, kazala nam je dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer.

Kako nam još otkriva dekanica, studenti su iznimno zadovoljni jer se nastala situacija u vrlo kratkom roku riješila i osigurala im mogućnost studentske prehrane.