Pretraga

U Zagrebu 264 novih doktora znanosti i umjetnosti: Rektoru usred promocije zvonio mobitel

A- A+

Ovog je vikenda na Sveučilištu u Zagrebu održana svečana promocija za ukupno 264 doktora znanosti i umjetnosti. Kao i inače promocija novih doktora znanosti održala se u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje su dvije grupe po 129, odnosno 135 novopečenih doktora svoj coflek na kapi ponosno prebacili na desnu stranu. 

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Studentica zakasnila na promociju pa je faks sve ponovio samo za nju

U skladu s novim protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane toge i imali akademske kape, te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta došli u dvjema povorkama koje su predvodila dva sveučilišna pedela, zbog čega je na kratko obustavljen promet. 

Nakon himne, uvodnih riječi i prisege studenti doktorskih studija ušli su u novo akademsko zvanje, odnosno proglašeni su doktorima znanosti i umjetnosti. U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti prisutnima na svečanostima u HNK-u obratili su se dr. sc. Vanja Smajlović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i dr. sc. Danijela Lesjak Kolarović s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Da cjelokupna svečanost ne prođe u strogo formalnom i protokolom pripisanom ugođaju, pobrinuo se rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras. Rektoru je naime tijekom svečanog govora zazvonio mobitel, a novonastalu je situaciju izvukao na šalu rekavši kako ga zove supruga. Novopromovirani doktori znanosti i umjetnosti nakon svečanosti nastavili su druženje u Botaničkom vrtu PMF-a gdje se ujedno i svečano obilježio početak 348. akademske godine.