Pretraga

[VIDEO] Studentica iz Pule otkrila grešku u Casio kalkulatoru

A- A+

Studentica financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Puli, Laura Cetina, pronašla je grešku u jednom od najpozantijih kalkulatora – onome marke Casio. Do tog otkrića došla je slučajno, rješavajući matematičke zadatke, a njenu sumnju u pogrešan rad kalkulatora potvrdila je i profesorica s fakulteta. Potom je kontaktirala Casio u Njemačkoj i obznanila im da njihov proizvod pokazuje nulu onda kada to nije točan rezultat.

Screenshot YouTube

Laura Cetina studentica je financijskog managementa na pulskom Ekonomskom fakultetu koja je vježbajući matematičke zadatke otkrila pogrešku u radu Casio kalkulatora.

S obzirom da se radi o jednom od najpopularnijih kalkulatora među našim učenicima i studentima, Laura je svoje saznanje podijelila s njemačkom tvrtkom koja proizvodi taj uređaj.

Naime, Laura je rješavala zadatak te shvatila da kalkulator pokazuje nulu i onda kada to nije točan rezultat. Njenu sumnju potvrdila je i profesorica matematike s Ekonomskog fakulteta u Puli, a studentica je nakon čitanja uputa, shvatila kako se radi o pogrešci u proizvodnji.

Stoga je poslala mail u njemačku tvrtku Casio, a u povratnoj poruci su joj zahvalili što ih je upozorila. Više o Laurinu otkriću pogledajte u prilogu u emisiji Indeks.