Pretraga

Vlada Mađarske objavila Natječaj za dodjelu stipendija: Evo kako se prijaviti

A- A+

Mađarska Vlada u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije i MZO-a raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija za nadolazeću, 2017./2018. akademsku godinu. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti ovisno o kvalifikacijama na tri vrste stipendije koja najkraće traje tri dana, a najduže deset mjeseci. 

Foto: Srednja.hr, arhivske fotografije

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za stipendije Grada Zagreba

Na Stipendiju mađarske Vlade mogu se prijaviti studenti zainteresirani za semestralni, odnosno djelomični studij u trajanju od tri do deset mjeseci s tim da prioritet imaju studenti Mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranoga sveučilišnog studija kao što je medicina, stomatologija, farmacija, veterina, pravo, arhitektura, itd. s time da ti studenti moraju imati završena minimalno dva semestra na svome matičnome visokom učilištu. Nadalje, stipendiju je moguće ostvariti za kraći ili duži istraživački boravak u trajanju od tri dana pa do deset mjeseci kao i za za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij.

Svi zainteresirani kandidati do 30. siječnja 2017. godine u 23:00 sata moraju ispuniti i poslati online prijavnicu putem mrežne stranice organizacije Tempus Public Foundation, kao i istog datuma Agenciji za mobilnost i programe u EU dostaviti tražene dokumente koji uključuju po jedan primjerak cjelokupne odgovarajuće dokumentacije navedene u tekstu natječaja (uključuje i mađarski prijavni obrazac) na rvatskom ili engleskom jeziku, (osim prihvatnog pisma i dokaza o poznavanju mađarskog jezika, koji mogu biti i na mađarskom jeziku) sukladno vrsti stipendije te originalan primjerak prijavnog on-line obrasca Agencije za mobilnost i programe. Također, u prijavnici nije potrebno dotavljati originalne dokumente, već važe i preslike istih.

Više informacija kao i sve potrebne uvjete koje kandidat mora zadovoljavati za prijavu na Natječaj možete provjeriti ovdje.