Pretraga

Volontiranjem na Europskoj univerzijadi zaradite 3 ECTS boda na Sveučilištu u Rijeci

A- A+

Približava se datum (12. srpnja) početka najbrojnijeg sportskog natjecanja, koje je Hrvatska organizirala otkada je nezavisna – Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci. Oni koji pohađaju fakultete u potonjem gradu, dobili su i zanimljivu ponudu za sudjelovanje u organizacijskom dijelu Igara. Naime, studenti Sveučilišta u Rijeci u ljetnom semestru tekuće akademske godine imaju priliku volontirati na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016. te za svoj angažman biti nagrađeni sa 3 ECTS boda, koja ostvaruju upisom kolegija Studenti i zajednica 1. Pravo upisa tog predmeta imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci.

Volonteri na završnici Državnog sveučilišnog prvenstva u društvu maskote Igara/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Studenti Sveučilišta u Rijeci u ljetnom semestru tekuće akademske godine imaju priliku volontirati na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016. te za svoj angažman biti nagrađeni sa 3 ECTS boda, koja ostvaruju upisom kolegija Studenti i zajednica 1. Na inicijativu ESI 2016. pokrenuti su razgovori na ovu temu s predstavnicima Filozofskog fakulteta, a konačna pozitivna odluka donesena je na senatu Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

Doznali smo tko je prva ekipa koja se prijavila na Europske sveučilišne igre

Nastava se održava online, a nositelji kolegija su Bojana Ćulum i Vjeran Pavlaković sa riječkog Filozofskog fakulteta. Samo volontiranje na Igrama tretirat će se kao praktični dio kolegija, a kolegij će obuhvaćati teme iz područja volonterizma i uključenja akademske zajednice u procese volontiranja.

Pravo upisa imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci, koji kolegij putem studomata mogu upisati već sada, a broj prijava nije ograničen.

Više informacija doznajte na ovom linku te u dokumentu ispod.