Pretraga

Vukovar napokon dobiva studentski dom sa 108 ležajeva

A- A+

Vukovar je prije rata imao oko 84 tisuće stanovnika, a danas ondje stanuje samo 25 tisuća ljudi. Zbog gospodarskih prilika u gradu je sve manje mladih, ali sliku grada zasigurno uljepšavaju studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička. Kako bi njihov broj porastao i grad ih privukao na studij, ondje će biti izgrađen studentski dom kapaciteta od 108 ležajeva.

Foto: Facebook, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Prije održavanja sjednice Vlade u Vukovaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog doma u Vukovaru. Ukupna vrijednost ovog projekta usmjerenog na proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente iznosi 22.911.080,83 kuna. Izgradnja doma će biti financirana iz fondova Europske unije, a gradit će se u širem središtu Vukovara.

Izdvojeni članak

U Vukovaru otvoren hostel za učenike koji dolaze učiti o Domovinskom ratu

Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Mirko Smoljić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Potpisivanju su prisustvovali i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Studentski dom raspolagat će sa 108 kreveta od čega će ih 80 biti za studente u nepovoljnom položaju, dok će dvije jednokrevetne sobe biti prilagođene osobama s invaliditetom. Nije još poznato kada ovi studentski smještaj u Vukovaru zasigurno će privući nove studente i omogućiti gradu da postane poželjno mjesto za studiranje.

Screenshot: YouTube, OsječkaTV