Pretraga

Zadivljujući uspjeh: Dekan Učiteljskog fakulteta postao peti vlasnik Thulinove nagrade u Europi

A- A+

Dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivan Prskalo postao je vlasnikom Thulinove nagrade za izniman doprinos razvoju tjelesnog odgoja i obrazovanja na nacionalnoj i europskoj razini. Međunarodna federacija za tjelesno obrazovanje (FIEP) mu je uručila nagradu 31. kolovoza u Bratislavi tijekom međunarodne znanstvene konferencije. Dekan Prskalo je time postao peti čovjek u Europi koji je primio spomenutu nagradu.

Foto: privatna arhiva

Međunarodna federacija za tjelesno obrazovanje (FIEP) nagradila je dekana Učiteljskog fakulteta u Zagrebu Ivana Prskala prestižnom Thulinovom nagradom. Naime, predstojniku katedre za kineziološku edukaciju je spomenutu nagradu primio 31. kolovoza u Bratislavi za izniman doprinos razvoju tjelesnog odgoj i obrazovanja na nacionalnoj i europskoj razini.

Izdvojeni članak

Jedinog nenagrađenog pristupnika mature sa stopostotnim uspjehom MZOS diskriminirao zbog godina

Dekan Učiteljskog fakulteta s izninim doprinosom u području tjelesnog odgoja

Tijekom održavanja međunarodne znanstvene konferencije te prigodom 90. obljetnice jedne od najstraijih i najuglednijih strukovnih asocijacija u Europi i svijetu, dekan Prskalo postao je peti čovjek u Europi kojemu je uručena Thulinova nagrada.

Ista je uspostavljena 2010. godine, a dodjeljuje se osobama s iznimnim doprinosom u području tjelesnog odgoja i obrazovanja u Europi.

Peti u svijetu dobio Thulinovu nagradu

Thulinovu nagradu primile su samo četiri osobe, jedna iz Rumunjske, Španjolske, Švicarske i Litve, a od ove godine u uglednom društvu našla se i Hrvatska, zahvaljujući doprinosu dekana Učiteljskog fakulteta.

U Bratislavi je ove godine, uz Ivana Prskala, spomenutu nagradu dobila i ugledna profesorica Jela Labudova sa Sveučilišta Comenuis u Bratislavi.