Pretraga

Zemlje koje možete posjetiti sa studentskim budžetom

A- A+

Nešto manji financijski budžet nije izgovor da se zavućete u kuću i kukate kako ste nesretni i vodite dosadan život. No ako ste već u kući malo prosurfajte ponude za putovanja, budući da se može pronaći odličan i jeftin aranžman za pravu avanturu. U tekstu vam donosimo deset zanimljivih zemalja, u kojima vam uistinu ne treba puno novca za boravak.

Grčka

Ako želite, izgovor za bilo što uvijek možete pronaći. U drugom slučaju možete pronaći rješenje pa primjerice provesti nekoliko zanimljivih dana u zemljama i kulturama potpuno različitim od naše. Najbolje od svega, za to nećete niti puno platiti. Portal Elite Daily donosi deset svjetskih zemalja, koje možete posjetiti i sa studentskim budžetom.

Izdvojeni članak

Do mora iz kontinentalne Hrvatske uz studentski budžet

Bolivia

Dakako iz američke perspektive, ova južnoamerička zemlja nije ni daleko pa i troškovi puta ne predstavljaju problem.

Međutim, ako izmudrujete neki jeftin let, treba reći da će vam za smještaj, hranu, prijevoz na sitnim relacijama te nešto alkohola, u Boliviji biti dovoljno 20 dolara dnevno, odnosno 114 kuna.

Tajland

S ovom destinacijom, također je najveći financijski izdatak prijevoz do tamo i natrag. No kada jednom tamo dođete, cijene će vam zvučati više nego prihvatljive.

Ekskluzivno uređeni smještaj sa sobom i WC-om možete dobiti za 170 kuna. No, ako vam je ta udobnost nepotrebna, možete i kompletan aranžman dobiti za spomenutu cijenu.

Grčka

Zbog nepovoljne situacije u gospodarstvu cijene dobara i usluga za turiste su u velikom padu. Stoga kao što znamo i naše turističke agencije nude uistinu povoljne aranžmane za odlazak u ovu zemlju prekrasnih plaža i bogate kulturne baštine.

Izdvojeni članak

Tips ‘n’ tricks za putovanja sa studentskim budžetom

Španjolska

Kako navode na Elite Dailyu, Španjolska je u sličnom gospodarskom položaju kao i Grčka, pa su cijene turističkih usluga u padu.

No kako je turizam grana gospodarstva kojom se dosta rupa zakrpava, Španjolska ima bogatu ponudu koja se kreće od ludih partijanja po otocima, mnoštva muzeja i starinske arhitekture koju vrijedi obići pa sve do autohtone ukusne gastronomije.

Kostarika

Iako u svome nazivu ima pridjev bogata, u Kostarici se može boraviti s malim budžetom, a ljepote ove zemlje doslovno vas mame.

Vijetnam

Mada ova zemlja zvuči kao uljez među do sada nabrojanima, rast u turizmu Vijetnam bilježi iz godine u godinu. Pozitivna je okolnost, što taj rast ne prati i povećanje cijena tako da ovdje možete boraviti za nešto više od 100 kuna po danu.

Rumunjska

Najbliža nam je od svih navedenih te posjet njoj zbilja ne bi smio biti nedostižan cilj. Cijene hostela su u najskupljoj opciji deset dolara. Za obrok i pivo izdvojit ćete nekoliko dolara, a bogatu ponudu jela, zateći ćete i po ulicama.

Izdvojeni članak

Pet jeftinih destinacija koje će vas oduševiti

Šri Lanka

Mala država na sjeveru Indijskog oceana dom je mnoštva botaničkih vrtova, hramova te čaja. Po troškovima koje je potrebno izdvojiti za boravak, Šri Lanka je najskuplja od svih zemalja na listi.

Ovdje će vam dnevno trebati nešto manje od 350 kuna, ali iskustvo koje ćete ponijeti od tamo je neprocjenjivo.

Nepal

Ovo je domovina Himalaja te je idealna za sve one, koji bi se na neko vrijeme željeli isključiti od mobitela, interneta, prometne gužve i sličnog. Nepal je jednostavno raj za one koji vole s vremena na vrijeme opustiti se u prirodi bez ikakvih vanjskih pritisaka.

Za dan u ovoj zemlji potrebno vam je između 20 i 25 dolara.

Argentina

Ne znamo jesu li na spomenutom portalu ovu zemlju uvrstili zbog drugog bankrota u posljednjih 12 godina te mogućeg pojeftinjenja dobara i usluga, ali sigurno je da je Argentina među odabranim destinacijama.

Ako ste za partijanje, Buenos Aires je oaza za takvo što, dok su primjerice Iguazu slapovi odličan izbor za one sklonije prirodi. Što god odabrali, platit ćete čak i za hrvatski standard prihvatljive iznose.