Filmaši Gornjogradske gimnazije oživjeli duhove Lisinskog, Radića i Šenoe: Pogledajte video

Vatroslav Lisnski, August Šenoa, Stjepan Radić, A.G. Matoš i mnogi drugi velikani iz prošlosti ponovno šeću hodnicima Gornjogradske gimnazije. Naime, Filmska i dramska grupa ove značajne srednje škole u Zagrebu, oživjela je duhove poznatih ličnosti koje su radili ili stjecali znanje u Gornjogradskoj gimnaziji u svom promotivnom video. 

Foto: screenshot

Razrednici splitske gimnazije pjesmom iznenadili maturante: U spotu repali i skejtali

Kad iz škole ode posljednji učenik i profesor, kad se nad Katarininim trgom nadvije noć, hodnicima škole ponovno zavladaju značajne ličnosti iz hrvatske povijesti. Promotivni video filmaša gimnazijalaca na duhovit način upoznaje buduće učenike sa školom i njezinom bogatom prošlošću i osobama koje su je učinile još većom. 

Da su sada živi, Lisinski bi baš kao u videu, slušao glazbu na wi-fi slušalice, dok bi po hodnicima s društvom svirao električnu gitaru, a Stjepan Radić bi na svoje prosvjede odlazio uz pratnju techno glazbe.

Osim glavnih protagonista u videu, Gornjogradskom gimnazijom od njezina osnutka 1607. godine svoj su trag ostavili i Ante Starčević, Janko Drašković, Ivan Kukuljević Sakcinski, Izidor Kršnjavi, Tituš Brezovački, Tade Smičiklas, A.G. Matoš, Stjepan Radić, Dragutin Domjanić i mnogi, mnogi drugi. 

Odgovori