Filmofili ovaj događaj ne smiju propustiti: FRKA na ADU-u nudi 60-ak studentskih uradaka

Na Akademiji dramske umjetnosti ove se godine od 31. ožujka do 2. travnja održava 12. FRKA – Filmska revija Kazališne akademije, koja se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU – Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti. 

foto: PR

Revija je natjecateljskog karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje najboljih ostvarenja. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata fimskih odsjeka, u stvaranju FRKA-e aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studentice Stella Grabarić, Marijana Šimag i Ljubica Golubić sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koje su zaslužne za vizualni identitet.

Deseti KRADU donosi besplatne predstave studenata kazališnih odsjeka

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje više od 60 filmova od kojih će deset biti nagrađeno od strane žirija. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. 

Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada “Nikola Ivanda” za najbolji TV format. 

U žiriju će ove godine biti glumac Krešimir Mikić, fimski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvadić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Cover FRKA-e

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja revije počinju u 11:30 sati, revija ima i bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog natjecateljskog programa studentskog filma Sarajevo Film Festivala, predavanje o osiguranju na filmu, VR sobu a na FRKU dolaze i gosti iz susjedstva – Fakultet dramskih umjetnosti Beograd.

Snimljen je i promotivni film koji će se premijerno prikazati na otvorenju FRKE, 31.3. u 20h na Akademiji dramske umjetnosti.

Ulaz na sve projekcije i popratni program je slobodan, a raspored događanja je objavljen na Facebook stranici FRKA / Filmska revija Kazališne akademije.

Sve su dakle projekcije besplatne, kao i popratni programi, osim otvaranja i tuluma nakon otvaranja.   

– Zbog kapaciteta ne možemo primiti sve zainteresirane pa prednost imaju studenti Akademije i gosti kojima smo podijelili ulaznice, govori nam Laura Vuksan, odnosno predstavnica za odnose s javnošću ovog događaja. 

Međutim, dva upada za tulum ipak smo vam uspjeli osigurati pa ako ste zainteresirani doći, pošaljite svoje ime i prezime na nagradna@srednja.hr, uz naznaku Za FRKU. Najbrži pošiljatelj, osvaja obje ulaznice. Za dobru atmosferu na tulumu zadužen je između ostalih i Mario Kovač.  

Odgovori