Prijavite se za filmski festival koji su u Karlovcu pokrenuli srednjoškolci

Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina. Ove godine se održava 22. po redu te će od 12. do 16. rujna održati u Karlovcu, zajedno s desetim Four River Festivalom.

Rok za prijavu filmova je 1. lipnja 2017. tako da požurite ako imate neki uradak u svojoj kolekciji. 

Provjerite pobjednike 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala

S 600 prijava iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, prošle su godine Revija i Festival uistinu bili hit destinacija za srednjoškolski film. Nema razloga da tako ne bude i u 2017.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova.

Također, Revija i Festival zasigurno imaju i najljepšu kino dvoranu u cijelom svijetu – obale četiri karlovačke rijeke. Četiri su naime festivalske večeri i četiri rijeke – svaka večer se održava na drugoj rijeci.

Inače, Filmsku revija mladeži bila je odskočna daska glumici Kaji Šišmanović, producentima Ivanu Kelavi i Marini Jurišić ili montažerima Maidi Srabović i Tomislavu Stojanoviću te animatoru Luki Hrgoviću, koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Dakle za prijavu filma na Festival, imate još dva tjedna, a sve detalje vezane za taj dio, možete pronaći na ovoj poveznici.

Odgovori