[VIDEO] Ovaj potresan video natjerat će vas da nikad više ne podignete mobitel tijekom vožnje

Jeste li nekad tijekom upravljanja vozila koristili mobilni telefon kako bi pisali poruke, snimali selfije, provjeravali društvene mreže? Možda je bolje pitanje koliko često to radite? Ako spadate u ovu većinsku skupinu ljudi koja tijekom upravljanja volanom koristi mobitele, onda je pravo vrijeme da pogledate dirljivi video s tragičnom ljudskom pričom uzrokovanom upravo korištenjem mobitela tijekom vožnje.  

Tipkanje po mobitelu uništava vam kralježnicu, evo kako!

Gotovo da nema mlade osobe koja je sjela za volan u autu, a da nije barem jednom u ruke tijekom vožnje primila mobitel i napisala poruku ili objavila nešto na društvenim mrežama. Posljedice takvih radnja su razne, a u najgorem slučaju završavaju tragično. Kako bi osvijestili sve koji to čine, u Americi je pokrenuta kampanja It Can Wait koja želi potaknuti sve vozače da dvaput razmisle o tipkanju i općenito korištenju mobitela tijekom vožnje.

U jednom od nekoliko videa koji su snimljeni, skupljeno je nekoliko mladih koji su priznali kako se tijekom vožnje dopisuju, snapc-chataju, provjeravaju Instagram te objavljuju slike. 

– Svaki put kad uzmem mobitel u ruke svjestan sam da to nikako nije dobro i da bi se moglo nešto dogoditi, no uvijek je jače od mene, tvrdi jedan od sugovornika, dok je jedna sugovornica priznala kako ne može izdržati kada vidi poruku da na istu ne i odgovori.

Cijela situacija se dramatično promijeni kada je u prostoriju ušla Jessie koja je žrtva jedne tuđe nepažnje koja joj je promijenila u potpunosti život. Naime, Jessie se prije nekoliko godina vraćala sa svoje promocije kada je doživjela prometnu nesreću u kojoj je ostala bez roditelja. Nesreću je izazvao čovjek koji je tijekom vožnje bio smeten tipkanjem na mobitel. Tada 21-godišnja Jessie ostala je zauvijek bez svojih roditelja, a dva se mjeseca borila za svoj život u bolnici kako bi iako dijelom paralizirana ponovno mogla živjeti normalnim životom. Reakcije koje je izazvala bile su toliko snažne, a svi su sugovornici još jednom promislili hoće li sljedeći put kad sjednu za volan primiti mobitel u ruke, jer jednostavno #ItCanWait

Odgovori