[VIDEO] Pogledajte kako ljudi reagiraju kada 65-godišnjak oženi 12-godišnjakinju

Poznati YouTuber Coby Persin odlučio je provesti jedan društveni eksperiment. Snimio je video u kojemu 65-godišnjak nakon vjenčanja s 12-godišnjom djevojčicom odlazi na fotografiranje na jedan njujorški trg prepun ljudi. Zanimalo ga je hoće li i kako prolaznici reagirati.

Screenshot: YouTube/Coby Persin

Video započinje dolaskom glumaca na trg u New Yorku koji vrvi stanovnicima i posjetiteljima grada. Coby glumi fotografa koji fotografira novopečeni bračni par. 65-godišnjak je vidno sretan radi svoje ženidbe, dok je 12-godišnja djevojčica potištena, čitav svijet joj se upravo urušio.

– Nedavno sam vidio video koji govori o tome kako je dječji brak legalan u preko 90 zemalja svijeta. Čak su i šestogodišnja djeca prisiljena udavati se za starije muškarce i nasilno im je oduzeto pravo na djetinjstvo. Ali što kada bi dječji brak bio legalan i u SAD-u? I jest. U nekim saveznim državama dopuštena je dob za udaju samo dvanaest godina, ispričao je Coby u uvodnom dijelu videa.

U početku prisutni međusobno komentiraju situaciju i vidno su zgroženi, a nakon nekog vremena jedna od prolaznica počinje propitkivati djevojčicu gdje joj je majka, potom ispituje starijeg gospodina gdje su joj roditelji, misli li on da je ova situacija uredu, na što joj on odgovara kako su mu njeni roditelji dali dopuštenje. Još se nekoliko prolaznika porječkalo sa starcem, ali su odustali kada im je pojasnio kako se radi o legalnom činu jer on ima dopuštenje roditelja.

Tek su jedna gospođa i dvojica mladića primili djevojčicu za ruku i ponudili da će ju odvesti na policiju.

Svakog se dana uda 33 tisuće djevojčica kojima je nasilno oduzeto pravo na djetinjstvo i obrazovanje. To se ne događa samo u zemljama koje ne znamo pronaći u atlasu, već i na razvijenom zapadu, u zemlji koja se diči demokratičnošću, slobodom i ljudskim pravima na najvišoj razini. Svako dijete trebalo bi imati pravo na bezbrižno djetinjstvo, a na našim je generacijama da im to osiguramo.

Na koji su način reagirali posjetitelji i građani New Yorka, pogledajte u videu.

Odgovori