[FOTO] Učenica zagrebačke XIII. gimnazije odabrana za svjetsko Lice godine

Mia Maretić učenica je drugog razreda XIII. gimnazije iz Zagreba, koja je prije par dana pobijedila na ‘The Look of the Year’ natjecanju čija se završnica održala u Taormini na Siciliji. To je svjetski izbor na kojem sudjeluju mlade manekenke, koje se tek uključuju u modni svijet, a među 200 djevojaka iz 41 zemlje upravo je Mia proglašena najljepšom i najosobnijom. Iako joj je tek 16 godina, od malih je nogu na pistama, a tu misli i ostati.

Mia Maretić od malih je nogu na modnim pistama, a sada u 16-oj godini dobila je i prvo veliko priznanje. Naime, na izboru ‘The Look of the Year’ čija je završnica održana u Taormini na Siciliji, 180 centimetara visoka učenica drugog razreda zagrebačke XIII. gimnazije izabrana je za svjetsko Lice godine!

Manekenka iz zagrebačke XVI. gimnazije u pohodu na svjetske modne piste

Sve je počelo u Fashion Kidsima

Iz kuće Maretić, Mia nije jedina koja se uspješno šeće modnim pistama.

– Sa sestrom sam počela nositi revije još od malih nogu dok smo bile članice Fashion Kids agencije koja angažira talentiranu djecu za dječje revije. Dakle kao mala curica već sam doživjela taj osjećaj izlaska pred gomilu ljudi.

Kasnije kada su uslijedile malo ozbiljnije revije i castinzi za recimo Fashion Week ili Cro A Porter, pomislila sam da bih se mogla time zaista ozbiljnije baviti, govori nam Mia, koja je inače vrlo dobra učenica XIII. zagrebačke gimnazije.

Najdraži predmeti su joj matematika i glazbeni, a otkrila nam je čemu da je prioritet – manekenstvu ili obrazovanju.

– Svakako na prvom je mjestu škola i obrazovanje, a još je rano za odluku hoću li se manekenstvom baviti cijeli život. Svakako ću pokušati na najbolji način uskladiti obaveze prema školi s obavezama koje mi ovaj izbor donosi, odgovara 16-godišnjakinja.

Studentica iz Šibenika dizajnirala odjeću za Zaru u Šangaju te nam otkrila svoja iskustva iz Kine

Zdravo se hranim, a od modnih angažmana vjerujem da ću imati za počastiti društvo iz razreda

Iako Mia zrelo promišlja i stavlja obrazovanje na prvo mjesto, ne krije da su očekivanja od mode nakon ovog izbora porasla.

– Ambicije su nakon ovog izbora naravno narasle. Imam već niz poslovnih ponuda, ali o tom rasporedu i obavezama odlučivat će moji roditelji u dogovoru sa agenticom iz Hrvatske gospođom Tihanom Harapin Zalepugin te mojom novom agenticom iz Beograda gospođom Jelenom Ivanović vlasnicom Model Scouting Officea, koja inače ima licenciju za izbor u svim državama bivše Jugoslavije, objašnjava Mia.

Dodala je da nema neki propisani pravilnik ishrane, ali pazi da jede što zdraviju hranu. Do sada nije imala previše manekenskih angažmana tako da obveze u školi nisu trpile, ali 16-godišnja gimnazijalka vjeruje da će se nakon ovog izbora povećati.

– Samim time vjerujem da ću uvijek imati dovoljno za počastit društvo iz razreda, govori Mia komentirajući financijsku crtu svojih mogućih skorih angažmana. Naglasila je i na koje je svoje poslove ponosna.

– U dosadašnjem bavljenju manekenstvom, bila mi je čast nositi kreacije naših poznatih stilista kao što su Coded Edge, Hippy Garden,Twins, Etna Maar i mnoge druge. Nadam se da će se ta lista polako širiti, za kraj je istaknula Mia.

Odgovori