[Fotogalerija] Prvi DIPMOD- modna revija diplomskih radova studenata TTF-a

Prvi DIPMOD, revija diplomskih radova studenata Tekstilno- tehnološkog fakulteta, održana je u četvrtak, 21. svibnja, u Francuskom paviljonu zagrebačkog Studentskog centra. Osam najboljih diplomandica izlagalo je svoje kolekcije, a cijelu je večer uveličao i Matija Čop, nagrađivani hrvatski dizajner čije je kreacije nosila i Lady Gaga.


Osam najboljih prošlogodišnjih diplomandica zagrebačkog Tekstilno- tehnološkog fakulteta predstavilo je svoje kolekcije na prvom DIPMOD- u, modnoj reviji diplomskih radova studenata TTF- a, u četvrtak u Francuskom paviljonu zagrebačkog SC- a.

– Cilj manifestacije je da predstavimo ono najbolje od mladih dizajnera ovdje. Riječ je o školovanim mladim ljudima koji već nastupaju na međunarodnim modnim natjecanjima, što je, također, dokaz prepoznate kvalitete, rekla je za HRT Jasminka Končić, mentorica spomenute osmorke, te dodala kako im je cilj da DIPMOD postane bazična manifestacija, odskočna daska, iz koje kreću mladi modni dizajneri. 

Prisutne je pozdravio i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras koji je diplomandicama zaželio sve najbolje u budućoj karijeri te istaknuo specifičnosti njihove struke. 

– Nije ovo samo inženjerska struka, nego i umjetnička. TTF objedinjuje dva područja, na prvi pogled vrlo različita, tehnologiju i umjetnost. A to nije lako, rekao je Boras.
Gost večeri bio je Matija Čop, višenagrađivani hrvatski dizajner, čije je kreacije za glazbeni spot odabrala i ekscentrična pjevačica Lady Gaga. 

Spomenimo na kraju da su autorice kreacija Tina Buždon, Ema Gašljević, Jelena Holec, Dijana Horvatić, Suzana Koprivnjak, Aleksandra Kostadinović, Ines Košmerl i Dina Štambuk, a kako je sve izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Odgovori