[INTERVJU] Marin Jurić Čivro otkriva što je slušao kad je imao 16 te padaju li cure na muzikaše

Marin Jurić-Čivro na prošlogodišnjem je izdanju hrvatskog The Voicea, bio jedan od finalista, a srca žirija i publike osvojio je izvrsnim interpretacijama pjesama rock glazbe i srodnih žanrova. No, dobro nam je poznato da nakon ovakvih show natjecanja i oni najbolji vrlo brzo iščeznu. Međutim, to nije bio slučaj s ovim Virovitičanom. Naprotiv njegov uspjeh je samo rastao, nakon objave prvih autorskih stvari.

Marin Jurić – Čivro/ foto: Sanja RedCat Baljkas

Prva pjesma koju je snimio bila je ‘Dobro jutro svima’ i odmah je naišla na veliki interes u regiji. O tome svjedoči podatak da se skladba našla među najpopularnijih 20 u 2015., na godišnjoj ljestvici ‘Domaćica’, koju na osnovu glasova publike objavljuje MTV.

Duet s Luminizeom koji je uslijedio, još uvijek je vrlo aktualan na top ljestvicama te bilježi još veći odjek. Fanove redovno putem društvenim mreža Marin izvještava o svojim aktivnostima, a samo na Facebooku skupio je već preko 10.000 pratitelja.

Sve ovo bili su i više nego dovoljni razlozi da intervjuiramo 21-godišnju glazbenu zvijezdu, koja puno obećava.

[VIDEO] Pjesma finalista The Voicea osvojila srca publike i vrhove top ljestvica

Otkada se interesiraš za glazbu? Kako se javila ta ljubav i kada si se njome počeo baviti na nekoj amaterskoj razini?

Doista od kada znam da postojim! Moja prva ljubav bila je bubanj.

Što inače slušaš od muzike? Je li neki bend osobito utjecao na tvoj rad i odluku da se počneš baviti glazbom?

Trenutno ne slušam puno izvođača jer se zabavljam i zauzet sam vlastitim djelima, ali evo par komada koje mogu izdvojiti s trenutne playliste; Tigran Hamasyn, Hacktivist, ERRA, David Maxim Micić, SkyHarbour…

Izdao si jedan samostalni singl i još jedan duet, koji su osvojili veliki broj slušatelja. Kakvi su ti daljnji planovi u smislu autorskog rada? Imaš li namjeru uskoro izdati album?

Tako je! Sada već radim sa Denisom Mujadžićem (Denyken) na svom debitantskom albumu! Planiram i dalje od albuma, nastojat ću svojim slušateljima dati nešto novo!

Gdje bi imao osobitu želju nastupiti? Koji je po tebi najznačajniji muzički event na kojem si pjevao?

Najjače je bilo to razdoblje The Voice-a prošle godine. Stvarno jedinstveni uvjeti. Neusporedivo!

Pogledajte polufinalne nastupe svih finalista The Voice

Kada je riječ o novim, mladim glazbenim nadama u Hrvatskoj, čiji rad cijeniš?

Pratim rad svojih prijatelja iz prve sezone The Voicea, ima već puno toga na YouTube-u pa se bacite na posao! Ne bih nikoga izdvajao da nekog ne zaboravim pa da me grde kasnije! (smijeh) 

Koju si srednju školu pohađao i koju si tada muziku preferirao?

Pohađao sam Strukovnu školu u Virovitici. Tada sam pretežno slušao metal death, melodic, progressive, celtic…

Otkrij nam za kraj pale li se uistinu cure na muzičare? Je li uopće činjenicu da si glazbenik pokušavaš ‘progurati’ u situacijama kada se upucavaš?

Ne znam, ja nisam još nikog zapalio. A nije nitko ni gorio. (smijeh) Volim kada osoba cijeni mene, a ne samo ono što radim i čime se bavim. Ujedno, tko mi se javi na društvenim mrežama obično zna tko sam i prati moj rad. 

Odgovori