Na putu do raja: Dino Jelusić postao član slavnog američkog benda!

Prvi pobjednik dječjeg Eurosonga Dino Jelusić postao je članom slavne američke grupe Trans-Siberian Orchestra, ali neće imati puno vremena za prilagodbu. Uskoro kreće s bendom na turneju po SAD-u, gdje će imati više od 50 koncerata.

Očito upečatljivi nastupi i pobjeda na najvećem svjetskom festivalu pjevača u Sočiju nije prošla nezamijećeno, obzirom da se svega 20-ak dana od tih zvijezdanih trenutaka, 24-godišnji zagrebački muzičar Dino Jelusić priključio Trans-Siberian Orchestri.

Dino Jelusić u Sočiju pobijedio na najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu!

Bend čine eminentna imena iz svijeta rock glazbe

Inače taj bend ima osnovnu postavu od 18 članova, među kojima su i istaknuta imena poput Joela Hoekstra, gitarista i pjevača grupe Whitesnake. Tu je i Paul O’Neill, nekadašnji menadžer i producent raznih bendova, među kojima su Aerosmith, Humble Pie, AC/DC, Joan Jett te Scorpions.

Vrijedi istaknuti i Alexa Skolnicka, gitarista koji je surađivao s brojnim slavnim glazbenicima te prošao gitarističku školu vjerojatno najvećeg velemajstora na ovom instrumentu Joea Satriania. 

Dino Jelušić: Od slatkog klinca do metalca

‘Mislim da je vrijeme za najveću objavu dosad’

Vijest o priključenju velikoj grupi, Dino je danas objavio na svojoj Facebook stranici. 

– Mislim da je vrijeme za najveću objavu dosad. Dakle, u 4. mjesecu sam se našao na privatnoj audiciji u Morrisound Studiju, Tampa, Florida, za bend Trans-Siberian Orchestra. 5 dana studija, 20 sati pjevanja, od bluesa, soula, do najtvrđeg metala. Nakon 2 mjeseca sam dobio poruku da sam jedan od dvojice pjevača koji su prošli audiciju. Znači od ove godine, na turneju idemo Mats Levén (Therion, Adagio, Candlemass, Yngwie Malmsteen) i ja. Turneja traje 2 mjeseca (i tako svake godine) po cijeloj Americi, počevši na Floridi, sa završetkom u Seattle-u’, napisao je Dino te dodao u objavi sva slavna imena s kojima će dijeliti pozornicu.

Trans-Siberian Orchestra je progressive rock bend koji je u 20-godišnjoj karijeri prodao preko 10 milijuna nosača zvuka te više od 10 milijuna ulaznica za koncerte, koji se svrstavaju u red pravih rock spektakla za koje se uvijek traži karta više.

Ne sumnjamo da će biti rasprodani i na američkoj turneji kada će svoj obol dati i mladi zagrebački muzičar.    

Odgovori