[VIDEO] Ivanin osmijeh kriv za novi hit mladog punk-pop benda Proleter

Mladi zagrebački punk-pop band Proleter, koji čini trojac Antonio kao vokal i gitarist, Luka na basu te bubnjar Tin, izbacio je novu pjesmu naziva ‘Kad se ona nasmije’. Iako je ova skladba izašla prije manje od deset dana, frontman Antonio, koji je autor pjesme priznao nam je da je tekst za opjevani smješak nastao prije pet godina te da je za to kriva ‘jedna Ivana’. Poslušajte pjesmu i pogledajte spot u kojem je prekrasna Natali Andreškić uspješno utjelovila misterioznu Ivanu.

Screenshot: YouTube

Zagrebački pop-punkeri Proleter već iza sebe imaju 50-ak svirki te singlove ‘Predrasude’ i ‘Nije pivo krivo’, a prije sedam dana su izbacili novi ‘Kad se ona nasmije’.

Proleter iz Zagreba dokaz je da punk u Hrvatskoj ne umire

Planiraju do ljeta snimiti još dva spota

Bend čine Antonio (21), Luka (23) te novi bubnjar, 18-godišnji Tin.

– Naše pjesme se uglavnom mogu svrstati u punk-rock, pop-punk uz eventualno poneki ska element. Slušamo sve, a neki od bendova koji su utjecali na nas su Green Day, Sum 41, Screeching Weasel, Less than Jake, The Offspring i tako dalje, rekao nam je Antonio još u lipnju 2014. kada smo prvi puta razgovarali s frontmenom Proletera.

Zadržali su se u toj mješavini žanrova, a kako nam najavljuju, namjeravaju dati malo gasa te do ljeta izbaciti još minimalno dva spota, a onda će potom razmišljati i o mogućem izdavanju albuma.

Najveći uspjeh – to što nam je jedna mala rekla da zvučimo kao Green Day

U svojim pjesmama Proleter progovara o različitim temama, poput političkih, socijalnih, ali i onima iz svakodnevnog tinejdžerskog života pa je tako u novoj pjesmi riječ o jednoj ljubavi iz tinejdžerskih dana.

– Pjesmu sam napisao još puno prije Proletera, s nekih 16 godina za jednu Ivanu, objasnio nam je podrijetlo teksta pjevač benda Antonio Mavrin.

Najveći nastup imali su na festivalu Ritam Europe, gdje su osvojili drugo mjesto po izboru publike. Kako nam Antonio otkriva sljedeću svirku će imati u Močvari 25. veljače.

– Radi se zapravo o nizu punk rock partyja na kojima ću biti i DJ pa se nadamo da će interes biti dovoljan da takvo nešto nastavimo, pojašnjava Antonio planove.

'S faksa na kavu, s kave na pivo' pjevaju ska punkeri

Dečki su mladi, zaigrani i zezantski rapoloženi o čemu svjedoči i opis benda u najavi predstojećeg koncerta u Močvari.

‘Prodane duše koje uglavnom rokaju samo svoje stvari na našem domaćem materinjem jeziku, ali tu i tamo ubace i poneku obradu. Trio je osnovan 2012. godine, a kao svoj najveći uspjeh smatraju to što im je neka mala jednom rekla da zvuče kao Green Day ‘.

No, na kraju se vratimo još malo na ‘Kad se ona nasmije’. Kao što smo naglasili pjesmu je napisao Antonio, a za produkciju je zaslužan Hrvoje Prskalo (ZgZvuk).

Spot je snimljen pod redateljskom palicom Borisa Vukovića, a ulogu Ivane u spotu glumi zanosna Natali Andreškić.

Pogledajte kako sve skupa izgleda.

Odgovori