[VIDEO] Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom ožujka

Apsolutnu prevlast tijekom ožujka u hrvatskom radijskom eteru imala je pjesma ‘Nisi tu’, u izvedbi Songkillersa i Nikole Marjanovića. Naime, svakog tjedna Hrvatska diskografska udruga objavljuje službenu ljestvicu 40 najslušanijih pjesama, uzimajući u obzir podatke s više od 140 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radio postaja pa je tako na četiri objavljene u ožujku spomenuta skladba ostvarila daleko najbolje plasmane. Tri puta je bila na čelu Hr Top 40, a u zadnjem tjednu na drugom.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Svakog tjedna Hrvatska diskografska udruga objavljuje ljestvicu 40 najslušanijih pjesama u Lijepoj našoj. Toj je zapravo jedina sveobuhvatna službena ljestvica radijskog emitiranja, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i brojne lokalne postaje. Uz pomoć naprednog sustava 1Played listu sastavljaju na temelju broja emitiranja, dosega i slušanosti preko 140 radijskih postaja.

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Songkillers i Nikola Marjanović dobitna kombinacija

Kada se u obzir uzmu četiri ljestvice koje su zakvačile ožujak, lako se zaključuje da je u proteklom mjesecu Hrvatsku osvojila pjesma ‘Nisi tu’ u izvedbi Songkillersa i Nikole Marjanovića.

Naime, ‘Nisi tu’ je nakon dva tjedna boravka na ljestvici Hr top 40, dospjela u top pet, gdje se zadržala sve do posljednjeg, odnosno ukupno osmog.

Nikoli Marjanoviću, koji je široj javnosti postao poznat nakon pojavljivanja u X Factoru Adria, nastupa s bendom Bučna služba, iako valja primijetiti da u posljednje vrijeme sve češće surađuje sa Songkillersima.

I prva njihova zajednička pjesma ‘Dio mene’ zabilježila je veliki uspjeh i slušanost. Nesumnjivo će se i ‘Nisi tu’ još neko vrijeme zadržati na vrhovima top listi domaće glazbe.

Ovo su najzarazniji glazbeni hitovi

Sjajan ulaz Detoura; Pavel i dalje u samom vrhu

Tijekom mjeseca ožujka i dalje se i nakon gotovo četiri mjeseca na listi, stalno u vrhu drži Pavel s pjesmom ‘Poslije nas’. Od četiri ožujske ljestvice samo su na jednoj bili sedmi, dok su na ostalima bili u top pet.

Gibonni je novom pjesmom u samo dva tjedna uspio potpuno osvojiti radijski urednike i slušatelje. Naime, ‘Onako s oka’ ušla je na Hr top 40 na 21. poziciju prije dva tjedna, da bi već u prošlom dospjela na samo čelo, skinuvši tako Songkillers i Nikolu Marjanovića s vrha.

Luminize i Marin Jurić Čivro tijekom ožujka su na sve četiri ljestvice bili oko petog mjesta, dok je hit, možda i poruka Jelene Rozge ‘Udajem se’, na dvije ljestvice bila druga, a zatim u još dva tjedna ostala u top deset.

Izvrstan ulaz na listu, konkretno na peto mjesto prošli je tjedan zabilježila pjesma ‘Zaljubila sam se’, grupe Detour. Dodajmo da je ovu grupu sredinom ožujka napustila pjevačica Maja Posavec, a zamijenila ju je, očito uspješno 23-godišnja Gina Victoria Damjanović. 

Odgovori