[VIDEO] Zapuštena Sveučilišna bolnica postala središte nostalgične ljubavne priče

Zapuštena <a href="”>Sveučilišna bolnica u Zagrebu, koja je umjesto modernog zdanja, postala simbol nesposobnosti bivše i sadašnje države, za promjenu je ipak nečemu poslužila. Točnije snimanju novog spota za pjesmu ‘Vrati se’, mladog pop punka benda Proleter. Uz tu lokaciju, spot se snimao i u luna parku Čarli u Čakovcu.    

foto: Marija Savić/lokal.hr

– Pjesma je snimljena za sve one kojima netko nedostaje, ali i one koji vole odgađati neizbježno. Oni koji nas slušaju su nam govorili da se malo “stišamo“, pa tako po prvi puta u našoj pjesmi možete čuti i akustičnu gitaru, ali bez brige, na refrenima smo i dalje zadržali onaj poznati pop-punk zvuk, rekli su momci iz benda, koji je isplivao u javnost hitovima ‘Predrasude’, ‘Nije pivo krivo’ te ‘Kad se ona nasmije’.

[VIDEO] Ivanin osmijeh kriv za novi hit mladog punk-pop benda Proleter

Za pjesmu su snimili i spot pod redateljskom palicom Svena Ćustovića, a u spotu glumi lijepa Monika Herc.

Proleter je nastao 2011. godine, a dosad su nastupali po mnogim zagrebačkim rock klubovima. Najveći nastup imali su na festivalu Ritam Europe gdje su osvojili drugo mjesto po izboru publike.

Bend čine Antonio, Luka te Tin. 

– Naše pjesme se uglavnom mogu svrstati u punk-rock, pop-punk uz eventualno poneki ska element. Slušamo sve, a neki od bendova koji su utjecali na nas su Green Day, Sum 41, Screeching Weasel, Less than Jake, The Offspring i tako dalje, rekao nam je Antonio još u lipnju 2014. kada smo prvi puta razgovarali s frontmenom Proletera.

U zezanciji su u jednom od prethodnih intervjua rekli da im je najveći uspjeh u karijeri to što im je ‘neka mala jednom rekla da zvuče kao Green Day’.

Bend je do sada odradio 70-ak koncerata, a nova zaigrana pjesma, vjerujemo da će im donijeti još neke gaže i nove fanove.

Poslušajte ‘Vrati se’ i pogledajte spot! 

Odgovori