Tech & Web

Google tražilica mijenja svoj dizajn

Objavljeno 07.11.2012 18:02 piše srednja.hr
Google tražilica mijenja svoj dizajn

I najbolje stvari treba ponekad osvježiti. Tom logikom se očito vodi Google, koji je ovih dana unio neke sitne promjene u svoj globalno prepoznatljivi dizajn.

Google je ovih dana unio neke manje promjene u dizajn svoje tražilice. Izbornik s opcijama se sada više ne nalazi na lijevoj strani, nego je preseljen ispod kućice u koju korisnici upisuju pojam koji žele pretražiti.

- S novim dizajnom dobiva se i nešto više prostora za disanje i više se usredotočuje na odgovore koje tražite, poručuju iz Googlea, a prenosi dnevnik.hr.

Promjena je za sada dostupna ograničenom broju korisnika u SAD, te cijeli redizajn još prolazi testnu fazu. Kroz neko kratko razdoblje cijeli svijet, pa tako i posjetitelji Google.hr moći će isprobati nove opcije i vidjeti promjene. Google se u zadnje vrijeme bacio u lagani redizajn te spajanje svih svojih servisa. Drive, Gmail i YouTube servisi svi su doživjeli neke manje promjene, bilo estetske ili funkcionalne.

Ipak, u konačnici se mora odati priznanje dizajnerima koji rade za ovu veliku multinacionalnu kompaniju, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko su bolni dizajnerski rezovi u slučaju Facebooka, a koliko nenapadni oni kod Googlea.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.