Pretraga

Pretvara li se HRT u “zatvorenu televiziju”?

A- A+

HRT- televizija koju su svi hvalili, u poslijednje vrijeme pada na ljestvicama gledanosti ispod Nove TV i RTL-ovih glupih serija i emisija. Razlog  tomu,vjerojatno je,loš odabir domaćih emisija kao što su Labirint i Fokus te “nova ruha” Dobro jutra,Hrvatka i Hrvatske uživos dosadnim voditeljima i gostima. Što se tiče serija moram pohvaliti urednikei sve koje su radili produkcije na izvrsno obavljenom poslu. 
Na terapiji (Vijenac)
Seriju “Na terapiji” gledam kada stignem,a na temelju epizoda koje sam uspio pogledati, mogu također uputiti pohvale. U moru političkih, gospodarskih, teških i sličnih tema, ova je serija pravi odmor.
Stipe u gostima (Poluvijenac-polukaktus)

Iako HRT već petu godinu emitira ovu seriju, a ja ju konstantno pratim, čini mi se da Ognjenu Sviličiću (scenarist serije) ponestaje tema. Nekoliko epizoda (koliko su do sada prikazivane) veoma su mi se svidjele kao zasebne cjeline, jer su, za razliku od ostalih, zadržale humor od prošlih sezona.
Dobro jutro, Hrvatska! (Kaktus)

Gledatelji se većskoro 20 godina u 6 sati buda kako bigledaliovu mozaičnu emisiju. Ja sam je također volio gledati sve dok nije počela jesenjska shema koja je promjenila ovu kultnu emisiju. Danas (29.10.2013.) doručkujem i slušam kako antipatičan Robert Ferlin (s još antipatičnijom suvoditeljicom ipjevačicom Sanjom Doležaj) u 5pinuta obilazi Rijeku, Osijek, Zagreb,Split i Dubrovnik. Leteći reporteri nešto izmelju, kamera se vrati natrag u studio kako bi smo gledali kako turskikuhar sprema turski doručak.Ovdje sam htio napraviti razliku između prošlih i sadašnjih javljanja kada jeodređenidanbio rezerviran za dva grada. Što je urednih htio reći? To samo on zna.
Fokus (Kaktus)

Ponedjeljkom se znali ostati na Prvom, kada biste odigrali TV Bingo, kako biste gledali simpatičkog Mislava Togonala u “Nultoj točki” emisije koja se bavila svakakvim temama. Danas, nakon TV Binga, nastavili gledati Danka Družijanića u “Fokusu” koja je inačica ukinute “Latinice”. Razlika zbog čega je  “Nulta točka” bila gledanija od današnje inačice je ritam.Togonal jeznaoimatiritam, znao je voditi emisiju (kao i “Otvoreno”), tok Družijanić uemisiju zive goste sa sličnimstavovim zbog čega nema interakcije i brzine. Slično možemo primjeniti i na današnjem “Labirintu” i prijašnjem “Spektru”.