Pretraga

Prolazni nedeljni program na HRT-u

A- A+

Čini se kako urednici na HRT- u znaju dobro raditi samo nedjeljom. Vijenci i kaktusi:

PRESS KLUB. (10:15)- Vijenac
Iako je i ovo politička emisija, sigurno je bolja od Fokusa ili Labirinta. Čar ove emisije je koncept. 4 novinara komentiraju jednu od tema, koja je uzburkala tjedan. Ovaj put to je bio referendum koji se 10. studenog održava na inicijativu udruge U ime obitelji. Gosti-novinari sami, kroz komentare, pronalaze svoja rješena za rješavanje problema, što Vas navodi da s
se i Vi uključite u diskusiju.
PLODOVI ZEMLJE- Procvjetali kaktus 
Najstarija emisija na HRT-u i dalje se dokazuje da je među najboljim. Iako su im prilozi po temi dobri, pozadinska glazba koja svira nekakvu monotonost uspavljuje Vas kao da ne želi da to gledate. Ono što ova emisija nudi je pogled na ruralna mjesta, ljude koji tamo žive i rade Itd.
MORE- Vijenac
Iako je koncept Mora i Plodova zemlja,  “More” Vam u Vašu kuću donosi ugođaj s mora: slušanje različitih lokalnih jezika, priče starih ribara i mornara Itd. Glazbena pozadina odlično prati priloge. Mislim da ne moram više govoriti…
NEDJELJOM U 2- Kaktus(za jučerašnje izdanje)
Kako sam spomenuo prije, ova emisija ima dobre i loše trenutke. Ovo je jedan od lošijih. Gospodin Stanković zna u emisiji zvati bolje goste nego srbijanski glumac Miki Majnolović. Sam uvodni prilog dao mi je povod da nastavim gledati emisiji, koja mi se odmah na prvom pitanju pričinila dosadnom. Povod Majnolovićem gostovanju je gostovanje njegove predstave “Dok nad smrt ne razdvoji” u ZKM-u. Stanković je htio iz njega izvući usporedbu predstave i stvarnosti, ali mu to nije uspjelo jer Majnolović baš i nije bio pričljiv.
POTJERA-Procvjetali kaktus( za prvo emitiranje )
Svi su očekivali novi kviz s Tarikom Filipovićem koji je (za prvu emisiju ) doživio nepotpuni fiasko. Sam koncept kviza nije loš: natjecatelji s “lovcem” odmjeravaju intelektualne snage kako bi stigli do iznosa. Jedino što ne dostaje su publika i Tarikovi smješni komentari. Ne želim zadržati ovakvo mišljenje jer je kviz tek počeo.
STIPE U GOSTIMA- Vijenac
“Dani Dalmacije” tako se zove epizoda koja pokazuje predrasude ne samo prema Dalmatincima nego i ostalim takvim skupinama. Vidljivost “stare” i “nove” Dalmacije također se dobro razvila u epizodi. 
DAMIN GAMBIT- Vijenac
“Ženski” talk show, koji vodi Elizabeta Gojan, odlična je emisija za predspavanje. Sam način vođenja emisije daje joj nekakav ton koji vas drži zainteresiranim sve do kraja. Tokom emisija upoznajete život gospođa koje su u dobi pred ili u mirovini.