Pretraga

Udarne vijesti

A- A+

I danas(31.10.2013.) su sve tri televizije imale različite rasporede tema. Pa idemo po redu:

HRT
Dnevnik javne televizije na Noć vještica se nije previše zanimao za pripreme za Sisvete. Jedino su napomenuli kako se sutra očekuje pojačan promet na svim važnijim prometnicama. Veću su važnost dali priči o odgajateljicama, u jedinom vrtiću u Hrv. Kostajnici, koje su ostale bez posla kao i ostala vojska nezaposlenih. Odabir vijesti iz svijeta bio je pomalo siromašan informacija: zastupnice u turskom parlamentu došle su s maramama na glavi usprkos zabrani i ne zna se  jesu li dobile sankcije. Dnevnik “večernji brat” pokazao je čar novinarstva: pozivanje Antuna Vrdoljaka (počasnog predsjednika HOO-a) da komentira najave ministra Jovanovića o koracima orovic Olimpijskig odbora.
NOVA TV
Što se tiče priprema ta Sisvete, Dnevnik Nove TV odradio je vrlo dobar posao. Jedino što me je zasmetalo bilo je javljanje iz Zadra kako bi Šime Vičević govorio o izvanrednim autobusima prema Kaptolu(?). Pohvala i o dobro napravljenom prilogu oko sukoba uzmeđu Željka Jovanovića i HOO-a. 
Ovdje bih htio još pohvaliti ekipu emisije “Provjereno” koja je napravila odlična 2 priloga o dežurstvima liječnika u KB Dubravi (koji su u štrajku) i o željama osoba s Downrovim sindromom koji bi htjeli postati konobari.
RTL
Za razlikuju od HRT-a i Nove, RTL je u prvi plan stavio sukob između ministra sporta i HOO-a. Nakon toga je (antipatični) Igor Bobić dao riječ Nataši Božić koja je (frfljajući) ispričala što je bilo na sjednici Vlade (uvijek započineći odgovor s: “Igore!”). RTL Danad također je napravio dobar prilog o proslavi Noći vještica u svijetu.
Za kraj primjedba
Sve televizije prenosile su vijest o štrajku u Italiji. RTL i Nova prenijeli da je štrajk u Rimu, a HRT da je u Milanu. Postavlja se pitanje: Kome vjerovati?