Budite kreativni: Evo na koje sve načine možete ukrasiti svoj adventski stol

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića koje započinje ove nedjelje paljenjem prve adventske svijeće. Ako su vam dosadili klasični i vrlo vjerojatno plastični vijenci koje imate na svojim stolovima, imamo nekoliko kreativnih rješenja za vas.

1. Prirodni aranžman uvjek je najbolja je opcija, a on ne mora biti izrađen isključivo od zelenila. Ukoliko imate prilike pribaviti komad drveta i nekoliko češera, jedini dodatni materijal koji će vam biti potreban uz to su svijeće, par starih božićnih ukrasa i ljepilo, a aranžirati ih možete po želji.

Izvor: Pinterest

2. Lijep i efektivan božićni stol ne mora uopće biti kičast, a adventski aranžman može biti izrađen i od stvarčica koje već imate u svom domu. Primjer za to je i ovaj aranžman, izrađen od starih staklenki, sol za kupanje (koja može biti i u boji), par svijeća i tacna. Za bolji božićni ugođaj, na vaš aranžman možete dodati pokoju grančicu zimzelenog drveta.

Foto: Simplyclassichome.com

3. Stalak za torte i kuglofe možete odlično iskoristiti kao svijećnjak. Svijeće neka vam budu različitih veličina, a oko njih je dovoljno posložiti nekoliko božićnih ukrasa ili borovih grančica. Odličan aranžman ukoliko trebate nešto ‘u posljednji čas’.

Foto: Pinterest

4. Ako ste od onih koji svake godine žele drugu boju kuglica na boru, garantiramo da ste do sada već skupili veću kolekciju kuglica različitih veličina i boja. To ne mora nužno biti loše, jer ih možete aranžirati na više načina i dobiti vrlo kreativna adventska riješenja za vaš stol.

Za prvi aranžman dovoljno je nekoliko čaša na stalku, par kuglica, tacna i svijeće. Dovoljno je samo čaše okrenuti ‘naopako’ i kuglice staviti u čaše, a na stalak koji je sada s gornje strane postaviti svijeće.

Za drugi aranžman potrebna je veća staklena posuda s vodom u koju ćete staviti kuglice, a na površinu vode možete staviti plutajuće svijeće.

Izvor: Pinterest

Odgovori