Student dizajnirao ‘savitljivi bicikl’

Bicikl je jedno od ekološki i zdravstveno najprihvatljivijih prijevoznih sredstava za kraće relacije. Ukoliko ne želite voziti neku ‘kramu’ staru 30 godina, često morate izdvojiti i do nekoliko tisuća kuna. I još nekoliko stotina za razne lokote, lance, sajle. A krađe su sve češće. Da bi se tome što bolje oduprijeo, jedan je student iz Ujedinjenog kraljevstva izmislio ‘savitljivi bicikl’ koji možete zaključati za gotovo bilo što.

http://inhabitat.com

Kevin Scott je 21-godišnji student Sveučilišta De Montfort iz UK-a koji je dizajnirao ‘savitljivi bicikl’. Iako na prvi pogled, ovaj bicikl izgleda kao i svi ostali, poseban je po tome što se može zaključati za gotovo bilo što, piše inhabitat.com.

Naime, u vožnji sasvim ‘normalan’. Međutim, kada stignete na odredište i poželite ga parkirati, samo podignete ručicu i ‘rama’ postaje savitljiva što omogućuje zaključavanje sa samo jednim lokotom, i to oba kotača te ‘ramu’. Dodatna je prednost što takav bicikl zahtjeva i manje prostora kada ga za lošeg vremena poželite spremiti na tavan, podrum ili garažu.

inhabitat.com

Inače, Kevinu je ovaj izum donio drugu nagradu na ‘Business Design Centre- New Designer of the Year’ natjecanju.

Odgovori