Pretraga

Pokušajte riješiti kulinarski kviz iz showa ‘3,2,1 kuhaj’

A- A+

Od prošlog tjedna na programu RTL televizije, emitira se nova sezona kulinarskog showa ‘3,2,1 kuhaj’. Kao i obično unutar tog showa, natjecatelji imaju i jedan ‘stres test’.

Screenshoot: RTL

Ovoga puta kroz taj se test ispituje multifunkcionalnost natjecatelja, odnosno njihova sposobnost da istovremeno kuhaju te odgovaraju na teorijska pitanja iz domene kulinarstva.

Izdvojeni članak

Finalistica showa ‘3,2,1 kuhaj’ ponudila par jednostavnih i zdravih recepta za svačiji džep

Zadatak je u pet minuta obaviti neki praktički uradak u kuhinji, a usput odgovarati na pitanja.

U svakoj epizodi natječe se po jedan kandidat tima Grad i tima Selo (u te dvije grupe su podijeljeni timovi u showu nap. a.),a mi smo za vas izdvojili pitanja iz dvije epizode.

Pokušajte ih odgovoriti:

1. Po čemu je sir parmezan dobio ime?

2. Od kojeg drveta se najčešće izrađuju kineski štapići?

3. ‘Svatko ga znade; zuba je žuta, na sebi nosi devet kaputa.’ O čemu je riječ u stihovima?

4. Ako pomiješamo zajedno mlijeko, jaja, sol, šećer, brašno, mineralnu vodu i to ispečemo u obliku kružnice dobili smo…

5. Ako izuzmemo začine, koje dvije namirnice su potrebne u izradi osnovnog Vinegreta?

6. Nabrojite dva sastojka arancina.

7. Kojim slovom se označavaju prehrambeni aditivi?

8. Kako se zove azijska duboka tava?

9. Kakav sok se dodaje oguljenom voću kako ne bi potamnilo?

10. Od koja tri osnovna sastojka se radi bešamel umak?

11. Kakvo tijesto koristimo za izradu kroasana?

12. Iz kojih namirnica se može gatati?

13. Kako se još naziva sojin sir?

14. Koja vrsta soli ima prepoznatljivu ružičastu boju?

15. Sinjski arambašići slični su kojem poznatom jelu?

16. Mlijeko koje životinje ima najmanje masti?

17. Što su brizle?

Odgovori na pitanja su vam na ovom linku.

Ako ste zainteresirani za slične teme, pokušajte uraditi i naš kviz o tradicionalnim jelima u europskim i svjetskim kuhinjama.