Najbolja pitanja koja možete pitati na kraju razgovora za posao

Razgovori za posao stresni su svakome. Sjediti preko puta osobe koja vas prosuđuje, važe svaku vašu rečenicu i stavku životopisa sigurno nije ugodna osoba. Na kraju razgovora, obično vas pitaju imate li vi kakvih pitanja. Pitanje koje postavite često odlučuje o ishodu. Evo primjera odličnih pitanja koje možete postaviti.

YouTube; Screenshot

Profesor psihologije objavio CV neuspjeha i poslao važnu poruku

Trenutak na kraju razgovora u kojem vas potencijalni poslodavac pita imate li vi kakvih pitanja za njega posljednji je, često i ključan test. Ako kažete da nemate pitanje, možete se činiti nezainteresirano. Znajte da je razgovor za posao dvosmjeran proces. U isto vrijeme se predstavljate i vi i poslodavac. Ako pitanje koje postavite bude pogrešno usmjereno, može otkriti vaše slabosti i diskvalificirati vas. Nećete dobro proći ako pitate, primjerice, možete li nekada raditi od kuće i kakva je politika o slobodnim danima. Pitanje koje postavite puno govori o vama kao zaposleniku. Portal Business Insider predložio je izvrsna pitanja koje možete postaviti.

Imate li kakvih pitanja o mojim kvalifikacijama?

Možda vam se čini kako vas ovo pitanje stavlja u ranjivu poziciju, ali pokazuje i da ste dovoljno samopouzdani da razgovarate o svojim slabostima.

Što se vama najviše sviđa u radu za ovu firmu?

Ovim se pitanjem stvara se osjećaj zajedništva s osobom koja vas intervjuira. I poslodavci su ljudi koji vole pričati o sebi, a i odgovori mogu sadržavati korisne informacije.

Što su prijašnji zaposlenici radili dobro na ovom poslu?

Ovim pitanjem pokazujete zainteresiranost, ali i možete dobiti uvid u to i kako ta tvrtka mjeri uspjeh.

Kako bi izgledao moj radni dan ovdje?

Ovim pitanjem pokazujete želju da što prije počnete s radom, da za vas ova posao nije samo ideja već da imate stvarnu želju za radom, a i dobit ćete važnu povratnu informaciju. Možda odlučite da taj posao i nije za vas.

Slijedite ovih 10 pravila i svaki vaš razgovor bit će uspješan

Kakvi zaposlenici uspijevaju ovdje? Što treba imati osoba koja napreduje u ovoj firmi?

Ovim pitanjem pokazujete da vam je stalo do svoje budućnosti u kompaniji, da želite napredovati i stvarati, da su vam posao i karijera bitni. Pokazujete da svoj posao, pa čak i ako se prijavljujete na najniži posao u hijerarhiji važan, da ga ne uzimate samo kao sredstvo za prehranjivanje nego kao važan korak za budućnost.

Mogu li upoznati kolege s kojima ću surađivati?

Ovo je vaš mali test. Ako vas ozbiljno razmatraju za posao, dopustit će vam da upoznate kolege. Ako ne, pišite kući propalo.

Zanima li vas još nešto što bi vam pomoglo da donesete odluku?

Ovim pitanjem pokazujete želju i zainteresiranost, ali i možete sebe umiriti da ste pokrili sve ono što je bitno za razgovor.

Pročitao sam XY o vašoj firmi. Možete li mi reći nešto o tome?

Ovime pokazujete da ste zainteresirani i pripremljeni. Pokazujete da ste u pripremi pročitale sve što ste mogli naći o kompaniji, i da ćete tako revni biti i na poslu.

Je li ovo novi posao? Ako nije, zašto je osoba prije mene otišla?

Ovo se pitanje možda može činiti kao napadno, ali pokazuje da vam je stalo do sigurnosti, da ste odgovorna osoba i da ne želite ponavljati greške. Ako je osoba koja je radila taj posao promaknuta, to je dobar znak.

Odgovori