Podravka traži veći broj pripravnika: Evo do kada se možete prijaviti

Po treći put Podravka provodi natječaj ‘Shape Your Future With a Heart’ u kojem na deset mjeseci uzima preko 30 pripravnika, isključivo magistara s 300 ECTS bodova. U prethodna dva natječaja, zaposleno je preko 60 ljudi, odnosno više od 90 posto njih koji su odradili desetomjesečni pripravnički staž. Natječaj je otvoren od 25. kolovoza do 6. rujna, a najveća potrebu u Podravci imaju za stručnjacima ekonomskog i prehrambenog usmjerenja, iako u obzir dolaze i drugi.

Foto: podravka.hr

Podravka po treći put provodi natječaj ‘Shape Your Future With a Heart’ u kojem se pozivaju stručnjaci iz raznih područja, visoke stručne spreme na desetomjesečni pripravnički staž, nakon kojeg postoje velike šanse da dobijete i stalni posao.

Provjerite je li zanimanje za koje se školujete deficitarno te si osigurajte stipendiju

Na prethodna dva istovjetna natječaja, koji su se provodili 2013. i 2012. stalno je zaposleno preko 60 ljudi, odnosno više od 90 posto onih koji su odradili pripravnički staž, rekli su nam u odjelu ljudskih resursa Podravke.

Najveći broj kandidata koji se traže trebaju imati diplomu ekonomskog i prehrambenog usmjerenja, no u obzir dolaze i diplomanti iz drugih područja.

Svi kandidati prolaze standardni selekcijski postupak pri zapošljavanju, a on uključuje provjeru podataka iz životopisa, psihološko testiranje, test engleskoga jezika te psihološki intervju.

Ovo je najtraženije zanimanje u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Pripravnici koji budu odabrani proći će kroz strukturirani  program u trajanju od 10 mjeseci gdje će u specijalističkom dijelu uz vođenje mentora i odrađivanje različitih radnih zadataka produbljujivati postojeća i usvajajati nova stručna znanja. U općem dijelu pripravništva kadndidati će razvijati kompetencije i vještine koje na fakultetima nisu imali prilike razvijati.

Takav program i praćenje njihovog razvoja omogućava im brže upoznavanje s kompanijom i kraće vrijeme potrebno od ulaska u kompaniju do početka samostalnog odrađivanja radnih zadataka.

Primat će se više od 30 ljudi, a natječaj traje od 25. kolovoza do 6. rujna. Obrazac za prijavu i dodatne informacije o spomenutom programu možete pronaći na ovoj poveznici.

Odgovori