Kroz genijalan video vukovarski učenici pričaju o ‘čudesnom gradu na dvije rijeke’

Kada slušamo priče o Vukovaru, one obično budu vezane uz rat ili poslijeratno stanje u tom gradu. No, postoji i drugo lice toga grada, lice koje ne poznajete, a o njemu ćete naučiti kroz video kojeg su snimili učenici tamošnje Ekonomske škole.

Screenshot: Facebook; Ekonomska škola Vukovar

Da u Vukovaru nije sve tako tužno i tmurno kako se često naglašava, najbolje govori priča koju su o njemu ispričali učenici tamošnje Ekonomske škole. ‘Čudesni grad na dvije rijeke’, kako su ga nazvali, ima veliku i bogatu povijest, koja se često stavlja u neki deseti plan. 

Dok Barišić iz VIP lože gleda Alku u Vukovaru, đaci sjede i uče u školi s koje pada crijep

Priča počinje davno, još u 13. stoljeću kada se ime grada spominje po prvi puta. Vukovar je treći grad u Hrvatskoj koji nosi naziv slobodnog kraljevskog grada, koji mu je potvrđen davne 1231. godine te je bio 151 godinu pod turskom vlašću. Krase ga brojne kulturne znamenitosti poput dvoraca, muzeja i kazališta.

– Vukovar je grad okrenut budućnosti i svima koji u njemu žele živjeti i raditi, stvarati, svima koji žele biti dijelom te budućnosti. No, unatoč svim teškoćama koje je prošao i još prolazi, mi mladi vjerujemo u njega, jer zahvaljujući nama svima, grad živi i diše punim plućima. Vukovar je jedan grad, jedno ime, jedna riječ, a puno priča, zaključak je učenika Ekonomske škole Vukovar.
 

Nove-stare i lijepe priče o ovome gradu doznajte u genijalnom videu kojeg su pod mentorstvom svoji nastavnika snimili vukovarski srednjoškolci. Pregršt je zanimljivosti koje zasigurno niste znali!

Odgovori