Poznati višestruki dobitnici nagrade Oskar znanja 2016

Poznati su ovogodišnji višestruki dobitnici nagrada na različitim međunarodnim natjecanjima i dvostrukih dobitnika prvih nagrada na državnim natjecanjima. Čak 36 školaraca osvojilo je ove godine dva ili više Oskara znanja za svoje odlične plasmane na tim natjecanjima, a četvero njih osvojilo je po dva Oskara znanja na području glazbe i plesa.

Oskar znanja

Nakon što su najbolji školarci prošle godine gotovo ostali bez svoje nagrade Oskar znanja, ove godine je ona neupitna. Već je poznato tko su naši najuspješniji učenici na različitim međunarodnim natjecanjima i dvostruki dobitnici prvih nagrada na državnim natjecanjima, a najbolji od njih osvojio je čak osam Oskara znanja.

EKSKLUZIVNO: Ekonomski fakultet i HAZU domaćini Oskara znanja 2016

Najbolji Domagoj Bradač osvojio osam Oskara znanja

Domagoj Bradač iz XV. gimnazije Zagreb, popularnog MIOC-a ostvario je najbolje rezultate na državnim osvojivši prvo mjesto, odnosno međunarodnim natjecanjima osvojivši jedno od prva tri mjesta. Opširnije o njemu pročitajte ovdje.

Odličan je tako bio na Državnom natjecanju iz matematike, Državnom natjecanju iz informatike, 9. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi, Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO), Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi CEOI 2015, Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi IOI 2015, ACSL – All Star natjecanju.

Među dobitnicima se ističu i braća Pribičević, Janko i Matko. Janko Pribičević učenik je Gimnazije Benedikta Kotruljevića, a osvojio je odlične plasmane na čak četiri međunarodna natjecanja: RoboBum Slovenija, RoboCup Junior Austrija, RoboCup Slovačka, RoboCup Junior Kina. Matko je učenik X. gimnazije u Zagrebu, a odlične plasmane ostvario je na čak tri međunarodna natjecanja.

Osnovnoškolac s najviše osvojenih Oskara znanja je Grgur Premec iz I. OŠ Dugave. On je osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju mladih tehničara i ostvario odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima RoboBum Slovenija – Rescue Line Primary i RoboCup Junior Austria – Rescue A Primary.

Ove godine osigurano 175.000 za Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. HZŽ će sufinancirati dodjelu iznosom od 75.000 kuna, a dodatnih 100.000 osigurao je MZOS.

Planirane su dvije svečane dodjele Oskara znanja.
Dodjela za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 16. lipnja 2016. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Sljedeći dan, 17. lipnja 2016. godine, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Dodjela će se održati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu zahvaljujući i ove godine predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Zvonku Kusiću.

Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su se prošle godine iskazali svojom kreativnošću.

Višestruki prvaci Oskar znanja 2016

Odgovori