Pretraga

Predavanje koje ne smijete propustiti: U Zagreb stiže Marvelov strip crtač Enis Čišić

A- A+

Sarajevski strip crtač Enis Čišić na VERN-u će sutra, dakle 13. listopada od 18 sati održati 45-minutno predavanje. Ovaj 37-godišnjak ostvario je san svakog crtača stripa te je postao članom najveće strip izdavačke kuće iz New Yorka – Marvel Comicsa.

Enis Čišić / foto: Facebook

Izdvojeni članak

Za najveće kreativce: Osijek dobiva studij koji u Hrvatskoj nije postojao, a obožavat će ga ljubitelji stripa

– U sklopu 45-minutnog neformalnog predavanja imat ćete priliku saznati sve što vas zanima o njegovim umjetničkim počecima, suradnji s Marvelom, stvaranjem likova kao što su Spiderman, Ironman, Thor i mnogi drugi, a osvrnut će se i na današnje trendove u strip industriji te sveopću poplavu igranih filmova inspiriranih stripom, stoji u najavi predavanja na stranicama VERN-a.

Iako je prvu suradnju s Marvelom Čišić ostvario tek 2014. godine, do sada je već dobio zadatke oslikati neke od najpoznatijih superheroja poput Ironmana, Spidermana, Kapetana Amerike, Hulka te Nicka Furija.

Kako nastaju strip junaci, zašto se baviti tom vrstom umjetnosti te kako je raditi za najpoznatiju strip izdavačku kuću, samo su neka od pitanja na koja će Enis Čišić sutra odgovoriti.

Predavanje će se održati u dvorani 200 na VERN-u (II. kat, Importanne Galleria), a ulaz je slobodan.

Jedan od Čišićevih najprepoznatljviijih samostalnih radova – Sarajevski robot Sa:Bot/ izvor fotografije: artstation.com