Pretraga

Deseti KRADU donosi besplatne predstave studenata kazališnih odsjeka

A- A+

Jubilarna, deseta po redu Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti, KRADU, održat će od 5. do 10. travnja. Publika će besplatno moći vidjeti jedanaest predstava, od kojih se čak polovica izvodi premijerno, a ostale su reprize ispitnih produkcija. Ove se godine program sastoji od nekoliko suvremenih uprizorenja klasika, praizvedbe novog dramskog teksta, predstave za djecu te nekoliko plesnih predstava.

Facebook

Raznolik program jubilarne, desete po redu Kazališne revije Akademije dramske umjetnosti, KRADU, uključuje nekoliko suvremenih uprizorenja klasika, praizvedbu novog dramskog teksta, predstavu za djecu te nekoliko plesnih predstava. Publika će od 5. do 10. travnja moći vidjeti jedanaest predstava, od kojih se čak polovica izvodi premijerno, a ostale su reprize ispitnih produkcija.

Izdvojeni članak

Studentski film mlade varaždinske redateljice osvojio glavnu nagradu na SFF-u

Kazališna Revija Akademije Dramske Umjetnosti ili popularnije KRADU je manifestacija koja zamišljena kao tjedan prezentacije studenata kazališnih odsjeka. U tjedan dana prikazuju se odabrani radovi studenata i na taj se način struci i široj javnosti predstavljaju nova i mlada lica koja će za uskoro biti dio svakodnevnog hrvatskog kazališnog života. 

Deseti KRADU uz jedanaest predstava donosi i treći DijalogADU, odnosno ciklus razgovora na aktualne teme iz kulturne politike s naglaskom na scenske i audiovizualne umjetnosti. Bit će prikazana i predstava ‘Fuga za opsadno stanje’, koja je nastala prema tekstu Alberta Camusa, a redatelj je Lovro Krsnik. 

Također, Akademija dramske umjetnosti nastavlja suradnju sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu te će posjetitelji revije moći razgledati i izložbu plakata za pojedine predstave. 

U sklopu kazališne platforme međunarodnog projekta Regionalna mreža akademija, koji je Akademija dramske umjetnosti s partnerskim akademijama i fakultetima započela u lipnju 2013. godine, na 9. je reviji KRADU organizirano javno čitanje studentskih dramskih tekstova na temu pravde. Oni su izabrani na natječaju provedenom na fakultetima i akademijama iz Ljubljane, Beograda, Novog Sada, Cetinja, Skopja, Sarajeva i Zagreba. Tijekom 2015. i 2016. godine sedam je umjetničkih timova na partnerskim akademijama pripremalo dramske komade, koji se objedinjeni premijerno prikazuju na desetom KRADU pod zajedničkim nazivom Projekt: Pravda.