Pretraga

[FOTO] Dvojici velikih hrvatskih znanstvenika posvećen magičan mural na zagrebačkom Gradecu

A- A+

Iako će zlobnici reći da ni Penkala ni Tesla nisu Hrvati, mi ćemo ih ipak svojatati, premda su to svakako velikani, koje zbog njihova doprinosa čovječanstvu, ima pravo svojatati i bilo koja druga nacija svijeta.

Uz dopuštenje fotografija preuzeta sa stranice licegrada.hr

Upravo Slavoljub Penkala i Nikola Tesla, središnji su objekti pravog remek djela ulične umjetnosti odnosno murala smještenog između Strossmayerovog šetališta i platoa Gradec.

Izdvojeni članak

[FOTO] Kroz knjižnicu ovog zagrebačkog fakulteta dnevno prođe preko 2.000 ljudi

Ovaj jedinstveni umjetnički prikaz, rezultat je kolaboracije jednog od najpoznatijih hrvatskih grafitera Modula, Borisa Bareta, kojeg smo upoznali kao člana družine Pimp My Pump te Dominga.

Inače, ovaj se grafit nalazi odmah ispod murala kita (na galeriji Gradec) francuskog autora Etiena, koji je prošle godine uvršten među deset najljepših murala svijeta. 

Ova remek djela, koja su nastala u Zagrebu u posljednjih nekoliko godina, vesele iz više razloga. Jedan od najvažnijih je promjena tretmana ulične umjetnosti u društvu i zakonu odnosno činjenica da prolazi doba kada su ulični umjetnici svoje crteže risali u brzini i mraku, jer ih je odnekud vrebala policija.

Uz dopuštenje fotografija preuzeta sa stranice licegrada.hr