Pretraga

Hrvatsko društvo skladatelja dijeli 40.000 kuna za mlade glazbenike

A- A+

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za talentirane mlade skladatelje kako bi se novčano stimuliralo njihovo kreativno stvaralaštvo. Na natječaj vrijedan 40.000 kuna koje će se isplatiti iz fonda ‘Rudolf i Margita Matz’ mogu se prijaviti svi zainteresirani mladi skladatelji u dobi do trideset godina, a pravo na stipendiju ostvariti će oni čiji radovi, skladbe i notni zapisi budu najkvalitetniji i najsadržajniji. 

Foto: HDS, službene stranice

Izdvojeni članak

Čakovčanin upao na prestižnu muzičku akademiju u Manchesteru

Natječajem ‘Rudolf i Margita Matz’ podupire se školovanje, profesionalni razvoj i umjetnička postignuća mladih skladatelja ozbiljne glazbe i njime se želi pripomoći u promoviranju glazbenog stvaralaštva najmlađe generacije. Svojim životopisom kao i autorskim opusom na natječaj mogu aplicirati učenici, studenti i osobe koje na dan 31. prosinca prošle godine nisu navršile 30 godina. 

Maksimalan iznos sredstava koja će se dodijeliti ovim Natječajem u 2017. godini iznosi 40.000 kuna. Iznos pojedinačne stimulacije, odnosno stipendije, način i rokovi isplate bit će određeni individualno temeljem potreba, kvalitete, radnog i poreznog statusa dobitnika stimulacije. Kako su nam kazali iz Hrvatskog društva skladatelja, trenutno još uvijek nije određen broj stipendija. 

– Ne postoji određen broj koliko će se stipendija – stimualcija dodijeliti. Sve ovisi o prijavama. U svakom slučaju ne puno, jer i iznos koji se dijeli nije veliki. O tome odlučuje stručno povjerenstvo na sastanku poslije zatvaranja natječaja, kazala nam je Sanda Božić iz HDS-a. 

Na Natječaj koji traje zaključno s 30. siječnja važno je priložiti životopis s težištem na vlastitom glazbenom iskustvu, popis autorskog opusa, skladbe, preporuka učitelja, mentora, medjski osvrti ili kritike kao i tekst zamolbe na adresu Berislavićevu 9, 10 000 Zagreb. Odluku o dobitnicima stimulacija donijet će Predsjedništvo HDS-a na prijedlog Stručnog povjerenstva sastavljenog od istaknutih skladatelja i drugih stručnjaka najkasnije do 20. veljače.