Pretraga

Kad si jadna šupendara: Tema s forumske rasprave postala urnebesna predstava

A- A+

Zasigurno je većina nas u jednom trenutku svog života posegnula na internetskim forumima na kojima se mogu naći rasprave o apsolutno svemu; od toga koji je najseksi glumac u turskim sapunicama, pa do izračunavanja plodnih dana, a o onim ljubavnim virtualnim raspravama da i ne spominjemo. Upravo je jedna takva rasprava na Forum.hr-u potakla kazalištarce da naprave predstavu temeljenu po motivima forumskih priča. I to ne bilo kakvih priča, već onih o kako ih nazivaju forumaši, nuklearnim ljubavima.

Foto: Teatar Rugantino, službene stranice

Izdvojeni članak

Kćer legendarnog Crnog Jacka ima prvu kazališnu premijeru pa nam je dala veliki intervju

U rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara, našla se rasprava četvorice forumaša pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtoja, Pbeatz te autora rasprave Stjepana Krznarića, odnosno Drito Konja. Njihove su ljubavne peripetije, inače u najposjećenijoj i najkomentiranijoj temi na forumu poslužile redateljici Olji Lozici da u suradnji s Teatrom Rugantino napravi predstavu logičnog naziva – ‘Nuklearna ljubav’. 

– Dakle, ovo je svojevrsni nastavak topica ‘dosadno mi je’, samo kaj bi na ovom raspravio o vremenima kad smo bili jadne bijede bez ponosa i trpili sve kaj nam je tadašnja kurva/pederčina servirala/o na stol. Neki nedavni primjeri su me uputili u činjenicu da takvi ljudi jednostavno postoje, ne čak samo u jednoj vezi, pa me interesira kako su vas kurve ili pederčine tlačili.

Recimo, mene je bivša jebala ko medveda, a ja sam bio bolestan i nisam si mogao pomoć, pa sam gutao njena govna veličine onih sjevernog medvjeda ili čak slona, mamuta, nešto. A vi?, stoji na početku forumske rasprave koja se kasnije razvila u pravu malu ispovijest dovoljno širokom da se od nje napravi predstava s glavom i repom. 

Predstava nastala kao diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, progovara o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, a smiješni opisi opsesivne potrage za srodnom dušom poput one na forumima daju pravu draž situacijama u koju su glumci stavljeni na sceni. 

– Super mi je bilo dok mi je zabranila da budem smetlar (7 soma mjesečno, rad noću, dani ostanu za svirat, jebena plaća za 2002. godinu) jer neće ona imat dečka smetlara. Pa sam joj lijepo reko ‘koji kurac me jebeš, ti si prodavačica’.

– Ja sam PRODAVAČICA?
– Pa onak, radiš u dućanu ko prodavačica, ne?
– PRODAVAČICA? TO SAM JA TEBI?!
– Ne, realno. Prodavačica si.
– Ok, vrijeđaš me, neću više pričat s tobom, nastavlja Drito konj u komentarima. 

Izdvojeni članak

Neograničena kupnja kazališnih karata po akcijskoj cijeni: Provjerite kako je ostvariti

Brzi internetski jezik lišen cenzure, spontanost i jednostavnost u pisanju ono je što se može naći na internetskim prostranstvima, a situacije koje na oko mogu izgledati izuzetno jednostavno i banalno bile su kao stvorene za ovaj kazališni projekt u kojemu se izvrsno snašao glumački tim Lada Bonacci, Petar Cvirin, Sanja Milardović i Filip Vidović. 

Simpatična predstava o ljubavnim jadima na internetskim forumima na programu je 8. i 21. prosinca u Maloj dvorani Lisinski u 20:00 sati. više informacija provjerite na službenim stranicama Teatra Rugantino.