Pretraga

[Nagradna igra] Vodimo vas na predstavu ‘Priroda i društvo’

A- A+

Ako ste u životu skinuli barem jedan torrent i ako ste bar jednom na ‘daksama’ htjeli vidjeti svoju omiljenu glazbenu zvijezdu e onda je ZKM-ova predstava ‘Priroda i društvo’ kao stvorena za vas. Na vama je da točno odgovorite na pitanje, a prvog tko pošalje točne odgovore vodimo na predstvu.

Na predstavi ‘Priroda i društvo – uvod u kapitalizam za početnike’ nastale u koprodukciji ZKM-a, kolektiva SKROZ i HDS ZAMP-a u režiji Nore Krstulović možete od vaših omiljenih zvijezda saznati sve o tome kako postati slavan i zašto ne, kako napraviti hit, zašto ‘skidamo’ torrente, ali i čuti neke od najdražih vam pjesama.

Izdvojeni članak

Mjesečni pregled kazališnih predstava u travnju

Autorska prava u doba digitalne ekonomije

O tajnoj vezi žutog tiska, W.A. Mozarta, selfie stickova i autorskih prava, glumci progovaraju u imaginarnoj TV emisiji ‘Priroda i društvo’, koja će kapitalizam raščlanjivati na primjeru autorskog prava u doba digitalne ekonomije. U nešto više od mjesec dana otkako je premijerno prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je ugostila brojne glazbenike poput Damira Urbana, Ante Casha, Remi, Let 3 i brojne druge koji su progovorili o statusu ‘zvijezde’ u Hrvatskoj.

– Temeljna motivacija za nastanak predstave i centralni problem je intelektualno vlasništvo u doba digitalne ekonomije. Mi preko te teme želimo objasniti kako funkcionira kapitalizam i koja je pozicija uopće autora i autorstva danas u društvu te koje su posljedice po društvu kada se autore ne cijeni i do kud nas sve to može dovesti. Tako smo istražujući tu temu morali i sebe zapitati koliko mi cijenimo vlastiti rad?! Koliko cijenimo tuđi rad?! Ima jedna zgodna replika u predstavi: „Tko me ovdje može pogledati u oči i priznati da nikada nije skinuo torrent?!“, otkrila nam je redateljica Nora Krstulović u velikom intervjuu koji smo radili s njom uoči premijere.

Odgovori na pitanje i osvoji dvije ulaznice

Glumačka ekipa koja radi na predstavi birana je na način da su svi oni pozvani na trodnevnu radionicu kolektiva SKROZ u ZKM-u te su im pokazane metode po kojima kolektiv djeluje i način na koji će cijela predstava funkcionirati. Tko god je od glumaca ZKM-a želio pristupiti radionicama bio je dobro došao te je time i složena ekipa koja je nastavila raditi u predstavi. 

Ono što nas zanima je da na mail adresu [email protected] točno pošaljete o kojim je glumcima riječ. Prvi tko točno odgovori dobiva dvije ulaznice za predstavu ‘Priroda i društvo – uvod u kapitalizam za početnike’ u subotu 30. travnja. Požurite, vremena je sve manje, a subotnje večer provedeno u ZKM-ovom kazalištu definitivno ne može biti loš izbor.