Pretraga

Nije kazalište samo za elitu: Ove predstave možete pogledati za 20 kuna!

A- A+

Početak je novog mjeseca i vrijeme je da se informirate gdje su najbolje predstave u gradu. U nekim se nekim kazalištima opraštaju od ove sezone svojim zadnim izvedbama, a u nekima premijere tek kreću. Informirajte se što prije jer vam se ovaj mjesec očekuju karte po cijeni od 20 kuna. 

Izvor: Gradsko dramsko kazalište Gavella, službene stranice

Kazališna sezona završava pa se i kazalištarci polako opraštaju od nje. Slijede nam festivali i mnogo predstava negdje i potpuno besplatnih. U satiričkom kazalištu ‘Kerempuh’ krenuli su ‘Dani satire Fadila Hadžića’, u Gradskom dramskom kazalištu ‘Gavella’ od 1. lipnja na programu je ‘Gavella Fair 2016.’ u sklopu kojeg možete pogledati predstave za svega 20 kuna. Koje? Provjerite u mjesečnom pregledniku kazališnih predstava koji smo pripremili za vas.

Gradsko dramsko kazalište Gavella

Na programu Gavellinog kazališta od 1. lipnja je ‘Gavella Fair’, festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10, a koje će publika, tijekom dva i pol tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna.

Svi zainteresirani ljubitelji kazališta za predstave će umjesto 70 kuna platiti znatno nižu cijenu, a u nešto malo manje od tri tjedna koliko festival traje mogu pogledati pogledati predstave o kojima smo u ranijim preglednicima pisali: 

‘Kolovoz u okrugu Osage’ redateljice Slađane Kilibarde koja je na rasporedu 4. lipnja u 19:30 sati

 ‘Zločin i kazna’ u režiji Roberta Svibena, u ponedjeljak 6. lipnja u 19:30

‘U registraturi’ Darija Harjačeka, u srijedu 8. lipnja u 19:30

Cjelokupni program predstava festivala ‘Gavella Fair’ do 17. lipnja provjerite ovdje

Zagrebačko kazalište mladih  

I ZKM za svoju je vjernu publiku u lipnju pripremio pogodnosti. Osim što u ‘Zagrebačkom kazalištu mladih’ pred sam početak ljeta možete pogledati premijeru predstave Edvina Liverić ‘Velika bilježnica’, za kraj sezone ZKM nudi mogućnost kupnje paketa od četiri ulaznice za najuspješnije predstave u sezoni po cijeni od sto kuna.

Edvin Liverić, Velika bilježnica: Predstava Velika bilježnica, po istoimenom romanu Ágote Kristóf, bavi se odrastanjem u doba rata. Ispričana iz vizure djece, ispisana dječjim rukopisom oblikovanim okolnostima rata, svjedoči o razornoj premoći trenutka u kojem živimo nad onim ljudskim i humanim u nama. Sav je dječji svijet paleta likova, stanovnika malog pograničnog mjesta ukliještena između vojski i ratova koji kao da se neprestano izmjenjuju. Široka i velika slika rata iz dječje vizure izgleda poput igre. Premijera predstave bit će 4. lipnja u 20:00 sati, a u predstavi glume Vedran Živolić, Petar Leventić, Marica Vidušić, Dora Polić Vitez i mnogi drugi. Predstava je nakon premijere na rasporedu 4.,5.,8. i 11. lipnja.

Izvor: ZKM, službene stranice

Autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec, Folk Acts: Projekt za glumicu Natašu Dangubić te kafansku pjevačicu Višnja Vitas. Dvije izvođačice na sceni suprotstavljaju različite medije, različita iskustva i intimne svjetove koji nastaju iz prakse bavljenja vlastitim poslom. Predstava suprotstavlja emocionalni učinak koji proizvodi kazalište i glazbeni nastup te dovodi u pitanje siguran teritorij i jednog i drugog tipa umjetnosti. Folk Acts na programu je u kasnijem terminu s početkom u 22:00 sata, a kako glumica i kafanska pjevačica zajedno funkcioniraju na sceni pogledajte 21. 23. i 24. lipnja.

Satiričko kazalište Kerempuh

U danima koji slijede u ‘Kerempuhu’ počinju 40. po redu ‘Dani satire Fadila Hadžića’ u sklopu kojih možete pogledati predstave ne samo domaće, već i predstave stranih kazalištaraca. Dani satire u Kerempuhu kreću 3. lipnja i trajati će sve do 19. lipnja kada nas očekuje proglašenje najboljih. U sklopu Dana možete pogledati sljedeće predstave:

Erik Gedeon, Zauvijek mladi u režiji Sandyja Lopičića Slovenskog narodnog gledališća, drama Maribor, 3.lipnja u 20:00 sati.

Haris Pašović, Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla 2 East West centar Sarajevo/Bosansko narodno pozorište Zenica 4. lipnja u 20:00 sati 

Miran Kurspahić, Policija Satiričko kazalšte Kerempuh 5. lipnja u 20:00 sati.

Cjelokupni program Dana satire pogledajte ovdje.

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija

Ivica Kunčević, Gospođica iz Maxima: Vrckasta kurtizana zamijenjena je za damu iz visokog društva i sada je nehotice u centru pažnje. Njena iskrenost i neposrednost, šarm i ljepota nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a ona dobiva priliku da raskrinka sav lažni moral pomodnih francuskih salona. Direktna i često prosta ona okrene stvari u svoju korist, ostavljajući lažne moraliste da trunu u svom malograđanskom životu. U predstavi zanimljive tematike glave uloge tumače Saša Buneta, Željko Duvnjak, Davor Svedružić, Filip Juričić i mnogi drugi, a možete ju pogledati 8. 9. 10. 11. 13. 14. 15. 16. i 17. lipnja s početkom u 19:30. 

Izvor: Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, službene stranice

Hrvatsko narodno kažalište ‘Ivana pl. Zajca’ u Rijeci

Riječko kazalište od ove sezone oprašta se operom Umberta Giordana, Andrea Chienier 4. lipnja u 19:30, a od 18. lipnja u Rijeci počinju tradicionalne ‘Riječke ljetne noći’ gdje sve sve predstave na lokacijama diljem Rijeke narednih mjesec dana možete pogledati potpuno besplatno. 

Ovogodišnje ‘Riječke ljetne noći’ započinju performansom ‘Otkaz Frljiću i Blaževiću’ ispred zgrade kazališta u 18:00 sati. Cjelokupan program popularnih Noći pogledajte ovdje.

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Ljubomir Kerekeš, Oćeš nećeš, doktor: Komedija je nastala u koprodukciji ‘Kerekesh Teatra’ i varaždinskog HNK-a. Nakon uobičajene svađe mladog bračnog para, vrckava žena preda svog muža indijancima koji su u potrazi za doktorom. Kćer poglavice indijanaca je naglo postala nijema i poglavica je zahvalan što mu u pomoć dolazi doktor. Nažalost, taj doktor, jedino što zna je – cijepati drva. U predstavi igraju Hana Hegedušić, Jan Kerekeš, Adam Končić i mnogi drugi, a na programu je 3. i 20. lipnja u 20:00 sati. 

HNK Varaždin, službene stranice

Sve dodatne studentske popuste koje možete ostvariti prilikom kupnje karata pogledajte ovdje.