Pretraga

Od sada Zagreb možeš bolje upoznati uz vodiča i to za nula kuna

A- A+

Koliko vam se često dogodilo da šećete Zagrebom misleći kako znate sve o njemu te kako vam nije potreban vodič? Složit ćete se, nerijetko. Često prolazimo Zagrebom zanemarujući neke sitnice koje povijest znače, a mnogo bi nam u takvim situacijama dobro došla pomoć vodiča. Od sada je i to moguće i to za nula kuna. 

screenshot

Izdvojeni članak

Sve promjene koje je doživio Trg bana Josipa Jelačića

Iako bi često na takvu činjenicu odmahnuli rukom, tvrdeći kako Zagreb jako dobro poznajemo i bez pratnje turističkog vodiča, dvosatni subotnji obilazak uz dobre poznavaoce Zagreba i zagrebačke povijesti itekako će nam promijeniti mišljenje.

Primjerice, vjerojatno su rijetki koji znaju gdje su se u Zagrebu pekli prvi kremasti kolači, gdje se nalazi skriveni prolazi u uskom centru grada i brojne druge zanimljive činjenice koje će oplemeniti naše poznavanje glavnoga grada. 

– Edukativno razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča traje dva sata, a grupu prati i maskota Licitarko, dok svaki sudionik za uspomenu dobije licitarsko srce. Obilazak uključuje Trg bana Josipa Jelačića, Katedralu, Dolac, Tkalčićevu, Radićevu i Gornji grad, gdje se nalaze kostimirani likovi iz Zagrebačkog vremeplova, rekla nam je u razgovoru stručna suradnica Turističke zajednice Grada Zagreba Ivana Mahnić.

Kako ne bi došlo do prevelikih grupa te kako bi svi uživali u edukativnom razgledavanju, bilo da se radi o Zagrepčanima ili posjetiteljima metropole, grupe se formiraju prema određenim uvjetima. 

– Svi zainteresirani se mogu prijaviti isključivo petkom za sljedeći dan (subotu) na broj telefona 099 21 99 987. Napominjemo da je broj aktivan od 9 sati do popunjenja grupe, istaknula je Mahnić.

Polasci su predviđeni subotom u 17.00 sati ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića i traju sve do 5. studenog.