Pretraga

Ovoga tjedna zagrebački Zrinjevac postaje plaža uz More knjiga

A- A+

Prošle je godine izdavačka kuća Lumen organizirala prvo zagrebačko ‘More knjiga’, a potaknuti velikim uspjehom ove se godine organizira drugi po redu ovakav događaj. Radi se o kulturno-zabavnoj manifestaciji za sve uzraste koja Zagrepčanima, ali i turistima na raspolaganje pruža stotinjak popularnih naslova iz svjetske književnosti i publicistike, na hrvatskom i engleskom jeziku, koje mogu besplatno prolistati i pročitati.

Facebook; Lumen

Da bi posjetiteljima bilo zabavnije i ljepše, Zrinjevac će od 29.lipnja pa sve do 6. srpnja biti pretvoren u plažu s ležaljkama i suncobranima, a čitatelji će, osim u dobroj knjizi, uživati i u suncu.

Izdvojeni članak

[Obavezno štivo] COO Rimac Automobila Monika Mikac preporuča 5 knjiga za mlade

– Postane li vam prevruće, na šanku Lumen book bara možete se rashladiti posebnim maštovitim koktelima nazvanim po knjigama koje ste upravo pročitali. Neki su romantični, a neki ledeni, neki su snažni, a neki tajanstveni, ali svaki je osmišljen prema književnim poslasticama izdavačke kuće Lumen, stoji na Facebook eventu ove manifestacije.

Osim na čitanje knjiga, građani i posjetitelji grada pozvani su i na Book & Cocktail Happy Hour koji je svakog dana od 17 do 20 h, a na kojemu se u tropskom ugođaju uz knjige i koktele po sniženim cijenama građani mogu opustiti. Također je organiziran i Surf & Book Party na kojemu će uz havajski surferski ugođaj mladi zagrebački umjetnici na surf daske prenijeti svoju viziju užitka čitanja i čarobnog svijeta knjiga.

Lumen je organizirao i DIY corner, kreativni kutak u kojem će prisutni sami ukrašavati bilježnicu ili platnenu torbu zabavnim, ljetnim i književnim motivima ili pak sebe posebnim književnim tetovažama s lijepim citatima.

Cijelo će vrijeme DJ-i održavati atmosferu otkačenim tropskim ritmovima, tako da ne sumnjamo u dobar provod. Plaža je otvorena svaki dan od 10 do 23 sata.