Pretraga

Poznat datum održavanja Noći muzeja: Evo što vas očekuje na manifestaciji

A- A+

Kao i prethodnih i ove će se godine održati Noć muzeja i to 27. siječnja s početkom u 18 sati. Tema ovogodišnje manifestacije je ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’. Tužna vijest za sve ljubitelje automobila je da ove godine Muzej automobila Ferdinand Budicki neće sudjelovati, jer im je Ministarstvo kulture odbilo sve predložene programe za ovu i proteklu godinu. Zbog toga ovi volonteri nisu u mogućnosti besplatno primiti toliko velik broj posjetitelja.

Facebook: Noć muzeja.hr

Već dvanaestu godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja. Prilika je to da građani diljem Hrvatske u jednoj noći posjete muzeje u svom gradu, i pritom se potpuno besplatno educiraju i zabave. Ovogodišnja će se manifestacija održati 27. siječnja od 18 do 1 sat iza ponoći, a tema je ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’.

Izdvojeni članak

Spremni za ‘Noć kazališta’: Donosimo vam detaljan program za subotu

Ovom se temom, poručuju organizatori, želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

– Ideja manifestacije je da se kroz različita događanja u Noći muzeja, prezentiraju javnosti brojne zbirke posvećene glazbi i glazbenim stvaraocima, velikim skladateljima , dirigentima, pedagozima i izvođačima u najširem smislu, ali i utjecaji koje su pojedine glazbene pojavnosti imale kroz povijest, a posebice danas na društvo u cjelini, poručuju organizatori.

Interaktivnu kartu Noći muzeja možete vidjeti ovdje, te klikom na odabrani muzej, baštinsku ili kulturnu ustanovu isplanirati obilazak ponuđenog sadržaja.

Novost je i da, na žalost, ove godine na Noći muzeja neće sudjelovati Muzej automobila Ferdinand Budicki.

– Zbog potpunog odsustva evaluacije svih postignutih rezultata u protekle četiri godine vezanih za rad i djelovanje Muzeja automobila Ferdinand Budicki od strane Ministarstva kulture RH i Muzejskog kulturnog vijeća (preko 50.000 posjetitelja na protekle četiri Noći muzeja) Muzej automobila Ferdinand Budicki neće sudjelovati u službenom programu 12. Noći muzeja koja će se dogoditi 27. siječnja 2017. godine. Kao Muzej koji nema financijsku potporu Ministarstva kulture (odbijeni svi predloženi programi za ovu i proteklu godinu) i koji se održava volonterskim radom članova udruge nismo više u mogućnosti besplatno primiti toliko velik broj posjetitelja, piše na Facebooku Valentino Valjak, osnivač i voditelj muzeja, te dodaje kako će besplatan ulaz biti omogućen osobama sa psiho-fizičkim oštećenjima, hrvatskim braniteljima i umirovljenicima.