Pretraga

Velika anketa: Kad ste zadnji put bili u kazalištu?

A- A+

Jeste li se ikada zapitali koliko često odlazite u kazalište i odlazite li uopće? Pravo je vrijeme da istražimo u kolikoj je mjeri hrvatska mladež kazališno aktivna.

Da vam netko postavi pitanje o tome kada ste zadnji puta bili u kazalištu, vjerovatno bi većina krenula nabrajati naslove filmova koje ste pogledali u kinu pa bi tek onda počela prizivati sjećanje na neku odgledanu predstavu. No, mi smo odlučili ne povoditi se vjerojatno tezama, već smo pitali nekoliko studenata i onih koji su to donedavno bili kakva je njihova statistika odlazaka u kazalište.

Izdvojeni članak

Pregled popusta: Kazališne karte za svaki džep

Nedostatak vremena ili samo dobar izgovor?!

Naši sugovornici, rekli su kako vole odlaziti u kazalište, ali da je nedostatak vremena razlog zbog kojeg najčešće ne odlaze u mjeri u kojoj bi voljeli.

– Volim ići u kazalište, naravno. Samo što u zadnje vrijeme nemam baš previše vremena tako da možda odem jednom u tri mjeseca, rekao nam je David, student ekonomije.

Nikolina, studentica FKIT-a kaže da rijetko odlazi u kazalište, ali bez obzira voli odlaske na predstave samo nema nikoga tko bi je potaknuo na to pa jednostavno zaboravi. Zanimljivo je kako kada postavite takvo pitanje mladoj osobi, ona često ostane posramljena kada krene zbrajati koliko dugo nije posjetila tu kulturnu ustanovu pa tako su neki od sugovornika došli do ‘pauze’ od odlaska u kazalište i do pet godina. Na sreću, uvijek postoje oni koji poprave crnu statistiku.

‘Karte bi trebale biti pristupačnije’

– U kazalište se trudim otići što češće, a možda bi više i išla da su karte malo jeftinije! Znači kazalište ću uvijek staviti ispred kina, jer nema ljepšeg doživljaja nego gledati uživo glumce na sceni. Kazalište je za mene moj drugi dom, a stajati na daskama koje život znače neopisiv je osjećaj, kaže nam Vlatka, bivša studentica novinarstva inače velika zaljubljenica u kazalište.

I dok tako nabrajamo različita kazališna svjedočanstva za tebe smo pripremili anketu u kojoj očekujemo rezultate tvojih kazališnih (ne)dolazaka. Rezultate objavljujemo uskoro.